r
Nosalty Logó

Rebarbarás-epres pite Gegabriella konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gegabriella
Rebarbarás-epres pite Gegabriella konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Összesen 356 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Összesen 2848 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Összesen 293 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 356 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47 g

Zsír

  • Összesen
    108 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2995.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    777 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    1287 mg
  • Nátrium
    571 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    430.6 g
  • Cukor
    212 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    324.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    519 micro
Összesen 2848 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 293 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A tésztához először a zsírt és a lisztet elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt egy puha, jól formázható tésztát gyúrunk. Kb. fél órát pihentetjük a hűtőben.
  2. Míg a tészta pihen, elkészítjük a töltetéket. A rebarbarát és az epret megtisztítjuk, és kb. 1 cm darabokra vágjuk, majd egy tálban a cukorral összekeverjük, és félretesszük, hogy levet engedjen.
  3. A tésztát kivesszük a hűtőből, és kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. Kivajazott, lisztezett formába rakjuk (peremet hagyjuk neki a szélén), és egy pici grízzel vagy zsemlemorzsával megszórjuk.
  4. A töltelékről a levet (amennyiben engedett) leöntjük, és egyenletesen eloszlatjuk a tésztán.
  5. 175 fokon kb. 30 percig sütjük, majd kivesszük, és a tetejét megszórjuk a szeletelt mandulával, majd 10-15 percre visszatesszük a sütőbe. Ha szép aranybarna a tészta széle és a mandula kissé megpirult, akkor elkészült.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 477
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rebarbarás-epres pite Gegabriella konyhájából
Gegabriella 8 recept

Már rég ki szerettem volna próbálni a rebarbarát, de a családban a többség mondhatni nem vállalkozókedvű az újdonságokra. :) Egyik nap viszont kaptam rebarbarát az egyik nagyobb áruházban, és gondoltam, most vagy soha. Mindenkinek ajánlom, aki kacérkodik a gondolattal, hogy kipróbálja, mert tényleg nagyon finom :)

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek