Rakott tojás recept

Rakott tojás
Rakott tojás
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept nem ír sajtot, de így sokkal finomabb, én a két réteg közé is szórtam sajtot. A nyers tojásadag emelhető, minél több, annál finomabb. Kolbászkarikákkal is gazdagíthatjuk...
 

hozzávalók / 4 adag

  • 3 nyers tojás
  • 4 keményre főtt tojás
  • 4 zsemle (fehér kenyér vagy kifli)
  • 2 közepes fej hagyma
  • 1 dl tejföl
  • 2 dl tej
  • só, bors
  • 1 ek liszt
  • olaj
  • reszelt sajt vagy krémsajt (elmaradhat)

receptjellemzők

konyha: erdélyi
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vega
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
alkalomválasztó: bátorítás
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajttal rakott tojás, tejfölös-sajtos sült rakott tojás

elkészítés

  1. A karikára vágott hagymát lisztbe mártjuk, és olajban kisütjük.
  2. Vajjal kikent jénaiba lerakunk egy sor tejbe, majd a tejföllel felvert, fűszeres tojásba mártott zsemlét. Erre rétegezzük a sült hagyma és tojás karikákat. Ezt még egy rétegben megismételjük.
  3. A maradék tejfölös tojást ráöntjük, majd rálocsoljuk a hagymás olajat.
  4. Lefedve előmelegített sütőben 15 percig sütjük, ekkor levesszük a fedőt, rátesszük a krémsajtot vagy a reszelt sajtot, még 5 percig fedetlen a sütőben hagyjuk.
  5. Salátával tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 6 805
elküldve: 12
receptkönyben: 256
elkészítve: 5/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
190 recept

Hozzászólások (10)

gregoreva
gregorevacs, 2013-02-28 11:45

Látványos, finom, guszta, laktató, még sem megterhelő..:)
Köszönöm.
Éva-Anyóca

csikipi
csikipics, 2013-02-28 18:22

Azért is jó, mert ha nem teszek kolbászt hozzá a vegetáriánus fiam is elégedett vele. Üdv. Piroska

Torma
Tormacs, 2013-02-28 06:05

Bocs, de nyálcsorgatva olvasom....ez nagyon tetszik, mentettem Piroska! Ehhez menne a pirított gomba és spenót is... Nagyon jó a pirított hagyma ötlet :) Puszi, Torma :)

csikipi
csikipics, 2013-02-28 08:09

Most te adtál egy ötletet, meg is fogom próbálni gombával. Puszi, Piroska

Torma
Tormacs, 2013-02-28 10:45

:))) Imádjuk a gombát; fõleg az erdeit, mezeit szerettük, amit réges-régen volt alkalmunk rendszeresen szedni....régi szép idõk :) Puszi, T :)

csikipi
csikipics, 2013-02-28 11:31

Nálunk nyáron sokféle terem csak félünk szedni, mert nagyon sok mérgezés történik. Így marad az üzleti. Puszi: P

vcsuka
vcsukacs, 2013-02-28 05:25

Nagyon otletes recept, es olyan guszta, hogy mar el is mentettem. Koszi Piroska! Udv. Veronika

csikipi
csikipics, 2013-02-28 08:07

Köszönöm szépen Veronika, örülök, hogy tetszik. Üdv. Piroska

macska rozi
macska rozisze, 2013-02-27 23:52

Hmm..meg soha nem hallottam ilyen receptrol.De,nagyon jonak igerkezik.Mentve!:))

csikipi
csikipics, 2013-02-28 08:04

Az ötletet az Erdélyi Konyha kalendáriumból vettem, lehet azért nem hallottad.

Legfrissebb cikkek

Minden étel fontos, szól valamiről
Minden étel fontos, szól valamiről
Sokszor a hétköznapi sietségben nem jut időnk azon gondolkodni, mit főzzünk vacsorára. Varázsoljunk ünnepi ételeket hétköznapokon is a Vénusz Alkalomválasztóval!
Házi reszelt torma - könnyek nélkül
Házi reszelt torma - könnyek nélkül
Létezik egy módszer, amellyel pofonegyszerűen és sírásmentesen készíthetünk házi tormakrémet, így nincs több kifogás, tormázzatok velünk ti is!
Hétvégi menü: utolsó perccel húsvét előtt
Hétvégi menü: utolsó perccel húsvét előtt
Mit tegyünk, ha egész héten nem volt időnk felkészülni a húsvéti hétvégére? Semmi okunk a pánikra, hiszen egyszerű, ám csodás ételeket készíthetünk az utolsó percben is.
Természetes fényvédelem, ami finom is!
Természetes fényvédelem, ami finom is!
Három zöldségfélére szeretnénk felhívni a figyelmet, mert több szempontból is hatásos fényvédőknek számítanak, ezért jó lenne, ha rendszeresen fogyasztanánk őket!