r
Nosalty Logó

Rakott kel angolosan

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Rakott kel angolosan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 910 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1819 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    80.7 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1742.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    651 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    466 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    391.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    746 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    635 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1310 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    285 micro
Összesen 910 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.6 g

Zsír

  • Összesen
    161.4 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    676 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3484.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    1302 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    994 mg
  • Nátrium
    933 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    783.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1492 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    289 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    400 micro
  • Kolin:
    304 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1270 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2621 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    569 micro
Összesen 1819 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelkáposzta leveleket mosás után levelekre szedjük. Késsel kivágjuk belőle a vastag ereket, és forró sós vízben félpuhára megfőzzük.
  2. Kevéske vajon aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát. A kelkáposzta levelekről egy szűrőben lecsurgatjuk a vizet. A tejfölhöz keverjük a nyers tojást, a sót és az őrölt borsot. Ha nagyon sűrűnek találjuk, tejjel lehet hígítani.
  3. Egy tepsit vagy tűzálló tálat kikenünk vajjal, és beletesszük a kelkáposzta leveleket. Erre reszelt sajtot, tojásos tejfölt, kevéske prézlit szórunk. Így folytatjuk a rétegezést addig, amíg el nem fogy a kelkáposzta levél. A tetejére ráborítjuk a maradék tejfölt, és arra a maradék sajtot. A sajtra késsel elszórtan kis vajdarabkákat teszünk.
  4. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 18 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9357
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott kel angolosan
Lizinka_ 591 recept

Mi "ősidők" óta így készítjük a rakott kelt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek