Raffaello-szuflé recept

Raffaello-szuflé
Raffaello-szuflé
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Első mániákusan kikísérletezett receptem, a mákszuflé azt hiszem, lavinát indított el a mi kis konyhánkban. Volt már muffin-korszakom, pite-korszakom, és eklektikusabb időszakaim is, de mindig kész receptúrákat követve (talán a  hosszú és küzdelmes cheesecake-korszakot kivéve...erről majd egyszer, máskor).
A mostani szuflémániámban azonban az a legélvezetesebb, hogy egyszer csak felbukkan egy alapanyag vagy íz, ami addig nem is hagy nyugodni, míg meg nem idézem szuflé formájában.
Íme itt a Raffaello, fehér csokis-kókuszos, forró, folyós a közepe... s meglepetésnek ebben is elrejthetek belül egy szem mandulát.
Ez a recept a nevéhez hűen tiszta fehércsoki-kókusz-mandula társítás, de a fehércsoki-kókusz alapmasszát érdemes még kipróbálni apróra vágott aszalt barackkal vagy egy huncut napon durvára tört zöldborssal is...utóbbi ihlete nem akárhonnan való, és nagyon jól működik, szóval csak bátran ;-)

hozzávalók / 4 adag

A szufléhoz

A tetejére

receptjellemzők

konyha: francia
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin nap

egyéb elnevezések

Raffaello-souffle, fehércsokis-kókuszos szuflé, fehércsokis-kókuszos souffle
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a fehércsokoládéval gőz fölött felolvasztjuk, majd a gőzről levéve, kevergetve hűlni hagyjuk. (A fehércsokoládé, ha túlhevítjük, könnyen elválik a vajtól, és túróssá válik, ezért óvatosan olvasszuk, vagy a külön felolvasztott vajat csurgassuk az olvadó csokoládéba, folyamatosan kevergetve, míg egyenletesen folyós állagú lesz.)
  2. A két egész tojást és a két sárgáját a cukorral habosra keverjük.
  3. A habos tojáskeverékhez hozzáadjuk a felolvasztott fehércsokoládét. Ügyeljünk arra, hogy ekkor a csokoládé már legfeljebb langyos legyen (max. 40 °C).
  4. Keverjük hozzá a lisztet és a kókuszreszeléket.
  5. Töltsük a masszát szufléformákba, és szórjuk meg mindegyiket egy csipetnyi stiftelt mandulával.
  6. Előmelegített sütőben süssük 15 percig.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 19 973
elküldve: 1
receptkönyben: 440
elkészítve: 8/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Glowaholic

Mióta szakács: 2010.03.04.
14 recept

Hozzászólások (14)

eletke
eletkev, 2012-10-21 10:38

mar ketszer elkeszitettem. eloszorre tul sutottem, szoval muffin lett belole ;-)))))
de masodjara tokeletes lett. koszonet.e

Mosa 37
Mosa 37szo, 2012-09-29 18:41

Szia! Muffin formában is meglehet csinálni, úgy hogy folyós legyen a belseje?

Orsy20
Orsy20cs, 2012-01-05 16:11

Megcsináltam, 15 perc után folyós volt az egész, utána még sütöttem 10 percet, de még mindig nyers volt, aztán ismét visszatettem, most már úgy érzem sikerült:)

animoni
animonik, 2011-01-04 20:46

Szia!

Most kanalaztam be az utolsó morzsát:-) Nagyon finom lett!!!! Csak ajánlani tudom ezt a receptet mindenkinek:-)

Üdv:animoni

kicsicsibe
kicsicsibesze, 2010-10-13 13:27

Valaki tudna nekem segíteni, hogy ha nincs szuflé formám akkor mibe készítsem el???

modosa
modosasze, 2010-10-13 12:22

E pillanatban megyek és megcsinálom. Influenzás vagyok, lázas, nem érzek ízeket, se illatokat, de nem érdekel :)

Glowaholic
Glowaholicp, 2010-09-17 17:37

Ha szufléformában sütöd, nem kell kivajazni, csak egyszerűen kikanalazod belőle a sütit, mikor kész van. Sok sikert :-)

giuditta25
giuditta25p, 2010-09-17 17:19

Most keszulok elkesziteni,remelem hamar valaszol valaki:) A szufleformat ki kell vajazni?Nem fog leragadni?Meg sosem sutottem szuflet:) Koszi a valaszt!

Glowaholic
Glowaholick, 2010-03-30 09:47

Szia Ági! Igen, 4 formát tudsz megtölteni ezzel a mennyiséggel mindkét recept esetén.
Sok sikert!

Üdv,
Anett

becseiagi
becseiagih, 2010-03-29 23:10

A 4 főre az azt jelenti, hogy 4 formába való anyag lesz ebből? A mákszufléd is?

Gargoyle
Gargoyleh, 2010-03-22 10:26

Ès gyönyörü a kép. Varázslatosak rajta a színek.
Ezek a kedvenc színeim.

Gargoyle
Gargoyleh, 2010-03-22 10:25

Annyira tudtam, hogy Te vagy, amikor megláttam... :-D
Már vártuk, hogy mi lesz a következö... :-)

535