Pöttyös torta recept

Pöttyös torta
Pöttyös torta
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept Aliz konyhájáról származik. (akinek egyébként rengeteg szuper receptje van, a NoSalty mellett ez a másik főzősblog amit gyakran látogatok)

Ami fontos, az az, hogy a kis drazsékat érdemes csak a legeslegvégén rárakni a tortára, mert különben leolvad róluk a szín.=(

 

hozzávalók / 6 adag

Az 1.réteghez

A 2. réteghez

A 3. réteghez

A tetejére

ajánlat

Az eredeti recept tejszínhab réteget is ír a tortára, én azért nem írtam ezt hozzá, mert így már nekem túl "tömény" és édes ez a torta.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyetorta sütés nélkül, kekszes-gesztenyés torta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vaníliás pudingport 3 dl tejben, 3-4 ek cukorral megfőzzük, majd hűlni hagyjuk.
  2. A kekszet megdaráljuk, és összegyúrjuk a megolvasztott csokival és margarinnal, és öntünk hozzá egy pici tejet, épp annyit, hogy a massza összeálljon.
  3. A krémhez a margarint és a porcukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a gesztenyemasszát, végül a kihűlt pudingot. Ekkor egy habos, könnyű krémet kapunk.
  4. A kész krémet elfelezzük, és az egyik felébe 5 dkg olvasztott csokit keverünk.
  5. Egy kapcsos tortaforma aljára kekszmorzsát szórunk (hogy ne ragadjon le a tészta), majd belenyomkodjuk a kekszes masszát.
  6. Erre jön a világos, majd arra a csokis krém.
  7. A tetejét színes cukordrazséval díszítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 364
elküldve: 0
receptkönyvben: 125
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Angi

Mióta szakács: 2010.03.18.
25 recept
hirdetés

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Angibangi
Angi / Angibangi szo, 2010-10-30 08:42

Szia!

Igazából nem tudom, mert itt a vaníliapuding "lazító" szerepet tölt be (hogy ne legyen olyan tömény gesztenyeízű a 2. réteg), de azért ki lehet próbálni, bár én továbbra is a vaníliapudingot ajánlom. Ha nincs otthon épp porod, akkor ajánlom figyelmedbe az "Anyáknapi epertorta" receptemnél levő vaníliakrémet:) (ott le vannak írva a hozzávalók és az elkészítés menete is). Azzal tuti biztos a siker!;)
Sok sikert!

Angi

768