Pirított tészta mézes-szójás kacsamellel recept

Pirított tészta mézes-szójás kacsamellel
Pirított tészta mézes-szójás kacsamellel
45 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lányom nagy kedvencei közé tartoznak a szójaszósszal készült pirított tészták.
Néhány kísérlet után ez a recept lett a kiválasztott, melyet most megosztok Veletek.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Ajánlom a gyorséttemi műanyagdobozos kotyvalékok helyett, a pácolást leszámítva gyors, és tartalmas egytálétel.

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először pácoljuk be a kacsamellet. A bőrét távolítsuk el (nem szükséges, ha zsírosabban kedveljük), majd szeleteljük fel. Keverőtálba öntsük bele a mézet és kb. 2 ek szójaszószt, a kacsaszeleteket fűszerezzük fekete borssal, és őrölt koriandermaggal. Alaposan forgassuk meg a pácban, és pihentessük egy-két órát.
  2. A hagymát szeleteljük fel, a sárgarépát vágjuk julienne-re (vékony hasábokra), a chilipaprikát vékony szeletekre. (Előtte nem árt meggyőződni arról, mennyire erős paprikát vásároltunk. Ha túl erősnek érezzük, távolítsuk el magjait!) A fokhagymát zúzzuk össze késlappal, anélkül, hogy megtisztítanánk.
  3. Főzzük meg a spagetti tésztát majdnem al dente-re (kb. háromnegyed készenléti állapot). Miután a pirítás alatt is hő éri tésztánkat, semmiképp ne főzzük készre.
  4. Egy serpenyőben kevés olajon süssük ki hirtelen a kacsaszeleteket. A sütéskor ízesítsük sóval.
  5. Wok-ban, vagy vas serpenyőben hevítsünk olajat. Fontos, hogy nagyon forrósítsuk fel.
  6. Ha forró, tegyük bele a zöldségeket, és folyamatos edénymozgatás (vagy keverés) mellett pirítsuk meg alaposan.
  7. Öntsük hozzá a szójaszószt, majd kevés pirítást követően adjuk hozzá a tésztát, és a kacsahúst. Pirítsuk az egészet néhány percig a legnagyobb lángon, közben folyamatosan mozgassuk az edényt, máskülönben leég.
  8. Azonnal tálaljuk. (Esetleg megszórhatjuk friss, finomra vágott korianderlevéllel.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 16 832
elküldve: 6
receptkönyvben: 247
elkészítve: 8/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
165 recept
hirdetés

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

900