r
Nosalty Logó

Pirított fűszeres mandula

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Pirított fűszeres mandula
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 20% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 61% Zsír
Összesen 366 kcal
  • 20% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 61% Zsír
Összesen 1463 kcal
  • 20% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 61% Zsír
Összesen 631 kcal
  • 20% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 61% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    508.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    2.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 366 kcal
  • 20% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 61% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    137 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2033.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    472 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    536 mg
  • Foszfor
    962 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    52 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 1463 kcal
  • 20% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 61% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    59.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    876.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    415 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    3.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 631 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vizet forralunk, majd leforrázzuk vele a mandulákat és 5 percig állni hagyjuk.
  2. Leszűrjük, és hideg vízbe tesszük.
  3. Kinyomkodjuk a mandulákat a héjukból, papírtörlőn lecsepegtetjük.
  4. Egy tepsibe olívaolajat kanalazunk, beleforgatjuk a mandulákat, hogy mindenhol egyenletesen bevonja, megrázogatjuk a tepsit, szétterítjük őket.
  5. Előmelegített sütőbe toljuk, és néha átkeverve aranybarnára pirítjuk.
  6. Papírtörlővel a felesleges olajat letöröljük a mandulákról, és tálba téve megszórjuk a fűszerekkel,összerázzuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7657
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 26.

Ajánló

Legjobb melegen fogyasztani! Ízlésünk szerint ízesíthetjük egyéb őrölt fűszerekkel is.

Receptkategóriák

Borkorcsolyaként remekül megállja a helyét, de akár olívabogyó közepébe dugva is finom csemege válhat belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek