r
Nosalty Logó

Paprikakrém fokhagymával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Takács Kriszti
Paprikakrém fokhagymával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 295 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1179 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 68 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5015.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    4856 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    297.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    249 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    641 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1052 micro
Összesen 295 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    102.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20060.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    19424 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1189.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    997 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    259 micro
  • β-karotin
    2566 micro
  • β-crypt
    87 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4208 micro
Összesen 1179 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1178.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    1141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 68 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikát megmossuk, majd megtisztítjuk és eltávolítjuk a magokat, és a magházat. Ezután a többi hozzávalóval együtt konyhai darálóba tesszük – ne turmixoljuk, akkor egészen más állagot kapunk majd, ez leginkább a hagyomás erős pista nem erős változatához hasonlít.
  2. Ezután egy főzőedényben feltesszük főni, eleinte magas hőfokon, hogy gyorsan átmelegedjen, majd 20 percig közepes hőfokon főzzük, párszor átkeverjük.
  3. Ez a mennyiség 3 kisebb befőttes üvegre lesz elég. Az üvegeket használat előtt kupakkal együtt forró vízben megfürdetjük, fertőtlenítés céljából.
  4. Amikor a főzési idő letelt, még melegen az üvegekbe szedjük, addig, hogy teljesen tele legyen az üveg. Ezután rászorítjuk a kupakot és fejjel lefelé hagyjuk 20 percig. Ez segíti a vákuum képződést, a meleg fertőtleníti még egyszer a kupakot, segít hosszan eltarthatóvá tenni a krémet.
  5. Ha letelt a 20 perc, felfordítjuk az üvegeket és szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, majd mehet is a kamrába. Felbontás után hűtőben tároljuk.
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1305
  • Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 19.

Ajánló

Használhatjuk ételízesítőként, magyaros kajákba, humuszba, szendvicskrémként.

Receptkategóriák

Paprikakrém fokhagymával
Takács Kriszti 133 recept

A receptben én éppen olyan paprikát használtam fel, ami itthon volt – lényegében már kicsit fonnyadtak voltak és nem szerettem volna kidobni – így került bele egy hegyes erős, pár tv paprika, kápia paprika és kaliforniai paprika is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így tedd el a retket, hogy egész évben csinos pink...

Bizony, olyan sokoldalú a hónapos retek, hogy még savanyítani is lehet! A zöldséget az íze mellett jellegzetes rózsaszín színéért kedveljük, ami az ecet hatására élénkebben tűnik elő, mint valaha. A savanyúság így semmiben sem hagy minket cserben, hiszen roppanós zamata és friss megjelenése tökéletes kombináció, amivel bármilyen csalamádét legyőzhet.

Kristyán Fanni

4 lépés a kerti műanyag szék kifehérítéséhez

Az egyre inkább nyárias időjárás lassan kötelezővé teszi, hogy kikerüljenek a kerti kellékek a kertbe. Úgy, mint az ikonikus műanyag szék, ami a teraszra téve tökéletes pihenőhelyet jelent a D-vitamin begyűjtésére. Ha már nem mai darab, akkor sem kell kiselejtezni, mutatjuk lépésről-lépésre Otthon Tippünkben, hogyan tudod kifehéríteni!

Balogh Lilla

További cikkek

6 pékség, ahova a kovászos kenyérért messziről visszajárnak a vendégek

Manapság nem akkora szenzáció a kovászos kenyér, viszont az (igazi) pékek a nagybetűs kovászos pékárukat ma már inkább vadkovászosnak nevezik. Ennek oka, hogy a nagyüzemi termelők is meglovagolták a kovászdivatot, és csak úgy ontják a kovászosnak nevezett termékeket, amelyek sokkal inkább élesztősek, és ami nagyobb baj, gyorskelesztettek, és csak egy kis minimális kovász lapul meg bennük mutatóban. A kategória elnevezésének szankcionálása már úton van a hírek szerint, addig is nyissuk jól ki a szemünket, hogy valódi kovászossal van-e dolgunk.