Pácolt magyaros sült oldalas recept

Pácolt magyaros sült oldalas
Pácolt magyaros sült oldalas
100 perc / előkészület: 20 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már rég szerepelt az étlapon oldalas. Általában fokhagymásan készítem, de most egy magyaros pácban érleltem, majd sütés után hagymás törtkrumplival kínáltam.

hozzávalók / 3 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sült oldalas, pácolt sertésoldalas, magyaros sült oldalas
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a pácot készítjük el. Egy tálba (amibe majd beleférnek a husik) öntjük az olajat, a paradicsomlevet. Beleszórjuk a sót, borsot, pirospaprikát, beletesszük a fokhagymakrémet. Ezt jól összekeverjük.
  2. Az oldalasokat megtisztítjuk.
  3. Megforgatjuk a pácban, és lefedve hagyjuk benne pár órát pihenni. Még jobb, ha egy egész éjjel pácolódik.
  4. Egy tepsibe fektetjük a husikat, rálocsoljuk a páclevet, felöntjük kb. 1 dl vízzel.
  5. Előmelegített sütőben, alufóliával lefedve 200 fokon hőlégkeveréssel puhítjuk (nálam ez 60 perc volt, de villával érdemes ellenőrizni), majd a fedőt levéve még további 20 percet pirítjuk. (Én nem szeretem, ha kiszáradva pirul a husi, ezért pár alkalommal meglocsoltam a levével.)
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20×30 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 197
össznézettség: 74 544
elküldve: 20
receptkönyvben: 736
elkészítve: 42/42
Facebookon megjelent: 2

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bogdanregi
bogdanregi sze, 2015-05-20 16:13

Bar kifelejtettem azőrölt paprikat a pácból, így is isteni lett!!

Bezenyei Vitéz
Bezenyei Vitéz sze, 2015-02-25 17:07

a tarja után a legkedveltebb húsételem az oldalas. sokféleképpen elkészíthető, de a legjobbat a feleségem készítette. ő először megfőzi a húst, aztán kihúzza a csontokat, majd pirulásig süti, miközben locsolgatja, nehogy kiszáradjon. aztán esszük főzelékkel, különféle körettel, savanyúsággal, vagy csak puha kenyérrel, s hagymával.

Ardnax0
Ardnax0 v, 2014-10-12 14:21

Köszönöm szépen a receptet, nálunk sok erőspaprikát is kapott..:)

836