Olívás-gombás karfiolsaláta recept

Olívás-gombás karfiolsaláta
Olívás-gombás karfiolsaláta
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a karfiolos salátákat. Például ezt is. Az arányokat ízlés szerint lehet változtatni.


hozzávalók / 4 adag

A salátához

Az öntethez

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

karfiolos-olívás saláta gombával, karfiolsaláta olívabogyóval és gombával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük és gőzben puhára pároljuk. (Egy lábasba kevés, 2-3 dl, sós vizet teszünk és lefedve ebben pároljuk puhára.)
  2. A paradicsomot felszeleteljük, a gombát megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk.
  3. Fél liter vizet forralunk, beleöntjük egy citromnak a levét és a gombaszeleteket leforrázzuk vele. Hagyjuk kihűlni, majd leszűrjük.
  4. Egy tálban összekeverjük a paradicsomot, az apróra vágott petrezselymet, az olívabogyót, a karfiolt és a gombát.
  5. Az öntethez  az olívaolajat, az ecetet, fél citrom levét elkeverjük. Sóval és őrölt fehérborssal fűszerezzük. Ezt öntjük a zöldségekre.
  6. Hűtőbe tesszük. Hidegen tálaljuk.
  • költség: 850 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 387
elküldve: 4
receptkönyvben: 133
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

119