Nyúl tárkonyos mustármártásban recept

Nyúl tárkonyos mustármártásban
Nyúl tárkonyos mustármártásban
100 perc / előkészület: 25 perc főzés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy ízletes húsétel. Tálalhatjuk tésztával, zsemlegombóccal, burgonya rösztivel…

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

nyúl tárkonyos tejszínes mustármártásban, tejszínes mustáros nyúl, mustármártásos nyúlcomb
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kétféle hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk.
  2. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, sóval, borssal fűszerezzük, majd a forró olajban körben megpirítjuk, kivesszük, és 1 ek mustárral bekenjük.
  3. A visszamaradt pecsenyezsírban a kétféle hagymát megdinszteljük, felöntjük a borral, kb. 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a levest, felfőzzük, a húst belehelyezzük, és kb. 60-75 perc alatt puhára főzzük.
  4. A húst kivesszük, melegen tartjuk. A mártáshoz adjuk a tejszínt és a maradék mustárt, további 3-5 percig főzzük, míg a mártás besűrűsödik, majd botmixerrel pürésítjük.
  5. A mártás újra felforrósítjuk, megszórjuk az apróra vágott tárkonnyal. Sóval, borssal ízesítjük.
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 6 081
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1863 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

571