r
Nosalty Logó

Nutellás brownietorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Nutellás brownietorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 891 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 10688 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 464 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    49.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    846.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.9 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 891 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    150.1 g

Zsír

  • Összesen
    592.5 g
  • Telített zsírsav
    310 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    164 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    91 g
  • Koleszterin
    736 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10159.3 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    2195 mg
  • Vas
    74 mg
  • Magnézium
    1503 mg
  • Foszfor
    4505 mg
  • Nátrium
    1643 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1258.4 g
  • Cukor
    927 mg
  • Élelmi rost
    102 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2369 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    76 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    266 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    636 micro
  • Kolin:
    841 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2230 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1585 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1177 micro
Összesen 10688 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 464 kcal

Elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
  2. Ezután elkészítjük a brownie-t : a csokit és a margarint gőz fölött olvasszuk fel. Ha felolvadtak, az edényt vegyük le a gőzről, és szitáljuk hozzá a lisztet és a kakaóport, majd tegyük hozzá a cukrot és a sütőport is. A masszát keverjük el, végül egyesével adjuk hozzá a tojásokat is.
  3. A kapott masszát öntsük sütőpapírral kibélelt, 28 cm átmérőjű sütőformába, és légkeveréses sütőben 180°C-on kb. 35-40 percig süssük. A brownie akkor jó, ha sütés közben a teteje berepedezik, fogpiszkálót a közepébe szúrva, enyhén nyomot hagy rajta a massza.
  4. Ha a tészta elkészült, tegyük félre hűlni. Ha már majdnem kihűlt, óvatosan vágjuk ketté. (Mivel ez egy lágyabb tészta, és hogy ne törjön ketté a tészta teteje, mikor leemelem, ezért mikor kettévágtam, közécsúsztatok egy lapos tányért, és úgy emelem le a tetejét.)
  5. A nutellás üvegek kupakját levesszük, és a már kikapcsolt, de még meleg sütőbe betesszük pár percre az üvegeket. Így a nutella könnyen kenhető lesz. Ez idő alatt a sótlan földimogyorót apró darabokra aprítjuk.
  6. Majd elkezdjük összeállítani a tortát: A nutella harmadával megkenjük az alsó lapot, majd megszórjuk az apróra vágott mogyoródarabkákkal. Ezután megkenjük a nutella másik harmadával a tányéron lévő tortalapot. Majd ráfordítjuk a mogyoróval megszórt lapra.
  7. Ezután a torta külsejét is bekenjük a maradék nutellával, és megszórjuk a színes cukorral. De ízlés szerint bárhogyan lehet díszíteni. (lásd a képet... :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5127
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretem magam készíteni az ünnepi tortáinkat. Így mindig kísérletezek valami újjal... Ez egy nagyon egyszerű, de nagyszerű torta! :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!