r
Nosalty Logó

Négysajtos golyók fűszerbundában

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lakos Benedek
Négysajtos golyók fűszerbundában
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 21% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A golyókhoz

Összesen 175 kcal
  • 21% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A golyókhoz

Összesen 1744 kcal
  • 21% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A golyókhoz

Összesen 377 kcal
  • 21% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    492.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 175 kcal
  • 21% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.4 g

Zsír

  • Összesen
    152.7 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4928.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    1553 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    1146 mg
  • Nátrium
    2014 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1039 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    785 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    2781 micro
  • β-crypt
    495 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1606 micro
Összesen 1744 kcal
  • 21% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1066.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    436 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    602 micro
  • β-crypt
    107 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    348 micro
Összesen 377 kcal

Hozzávalók

A golyókhoz

Elkészítés

A golyókhoz

  1. A sajtokat, vajat, fokhagymát és borsot egy késes aprítóban összedolgozzuk, majd vizes késsel kis golyókat formázunk a masszából (ha túl lágy lenne, tegyük a hűtőbe pihenni).
  2. A diót a vörösáfonyával szintén aprítógépbe tesszük, majd durvára dolgozzuk. Egy kis tálra öntjük, csakúgy, mint a szárított snidlinget, fűszerpaprikát és durvára tört színesborsot. Ezekbe tetszőlegesen beleforgatjuk a golyókat, majd bagettel, kenyérrel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1579
  • Feltöltés dátuma: 2023. december 15.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi előételek
további kategória: szilveszter kategória: vendégváró falatok
további kategória: húsvét kategória: húsvéti hidegtálak és saláták
Négysajtos golyók fűszerbundában
Lakos Benedek 268 recept

Régi családi receptünk, amit szüleim gyakran készítettek vendégségekbe, mindegy, hogy mi mentünk, vagy hozzánk jöttek. A különböző sajtoktól karakteres, a fűszerbundáktól pikáns golyók kiválóak italozás, baráti beszélgetés mellé. Pirítósra, bagettre is kenhetjük őket (bár ez már csak az én modern kiegészítésem).

Hozzávalók

A golyókhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, hogyan kerül a cukor a lekvárba

Annak ellenére, hogy a legtöbb lekvár receptje pokolian egyszerű (hiszen csak gyümölcsből, cukorból és esetleg dzsemfixből áll), nem érdemes félvállról venni a befőzés folyamatát. Minden mozzanatnak megvan a maga fontossága: így a cukor hozzáadásának is.