Napraforgómagos pogácsa recept

Napraforgómagos pogácsa
Napraforgómagos pogácsa
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Élesztős tésztákat nem szoktam recept után készíteni, szétnézek, mi van a kamrában, hűtőben, s felhasználom, amit találok. Ez is úgy készült. 3 tepsivel lett belőle. A változatosság kedvéért napraforgómaggal szórtam be.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Ha a tészta túl kemény vagy túl lágy lenne, egy kevés tejjel vagy liszttel segíthetünk rajta.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pogácsa, magos pogácsa
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni.
  2. A lisztet elvegyítjük a sóval. Elmorzsoljuk benne a zsírt. Közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojássárgáját, beleborítjuk a tejfölt.
  3. Az élesztős tej hozzáadásával megdagasztjuk a tésztát.
  4. Kb. 1 óra alatt megkelesztjük.
  5. Lisztezett deszkára borítjuk, kinyújtjuk. Kétszer hajtogatjuk, pihentetés nélkül.
  6. A sóval kissé felvert tojásfehérjével lekenjük, beszórjuk a maggal. Pogácsákat szaggatunk belőle, tepsibe helyezzük őket.
  7. Rövid pihentetés után (kb. még bemelegszik a sütő) előmelegített sütőben pirosra sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 142
elküldve: 1
receptkönyvben: 36
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerdi

Mióta szakács: 2010.09.22.
60 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1076