r
Nosalty Logó

Melegszendvicskrém 4. - vigyázz, gyerekkel vagyok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nemnagykunszt
Melegszendvicskrém 4. - vigyázz, gyerekkel vagyok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 476 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1896 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 207 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1566.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    772 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1404 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1389 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    1548 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 476 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    89.2 g

Zsír

  • Összesen
    110.9 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    698 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6265.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    1361 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    1403 mg
  • Nátrium
    3088 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    536.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5618 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    381 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5558 micro
  • α-karotin
    113 micro
  • β-karotin
    630 micro
  • β-crypt
    95 micro
  • Likopin
    6192 micro
  • Lut-zea
    1233 micro
Összesen 1896 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    685.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    615 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    608 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    677 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojást megfőzzük, majd leszedjük a héját, és villával összetörjük.
  2. Ha mindenki szereti, akkor a vöröshagymát pároljuk üvegesre1 ekolívaolajon, majd keverjük a tojáshoz.
  3. A többi hozzávalót alaposan belekeverjük, és jól eldolgozzuk.
  4. A sütőt előmelegítjük. A kenyerekre rákenjük a krémet, megszórjuk reszeltsajttal.
  5. A megkent kenyereket tepsibe rendezzük, majd az előmelegített sütőbe toljuk, a sütő felső 1/3-ába.
  6. Addig sütjük, míg a sajt meg nem pirul.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 148
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13529
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 27.

Ajánló

Ha ügyes vagy, és a gyerek nem figyel, akkor ne fehér kenyérrel készítsd. Én szeletelt 100% teljes kiőrlésű tönkölybúza kenyeret szoktam a keze alá tenni. Ha megsült, nem veszi észre, hogy nem normál kenyér, mert megpirul, és a kenyér is barna lesz. De neked számít, mert a te agyon stresszelt lelked megnyugszik, hogy evett egy kis rostot…nem? A sajátomon rendszeresen van pepperoni vagy erőspaprika, esetleg paradicsom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
nemnagykunszt 44 recept

A mai modern konyha- és gasztrokultúra fejlődésének és terjedésének együttes velejárója, hogy egy háztartásban, lakásban a központi hely szerepét egyre inkább átveszi, vagy legalábbis a vezető szerep betöltésének babérjaira (érted? babérjai…ezt nem tudtam kihagyni) tör a konyha, mint helyiség. Történik ez azért, mert most mindenki, aki főz: trendi. Ha felteszed a fészbúkra vagy az ívívre, tuti belájkolnak. Sokan jönnek rá, hogy egy étel saját kezűleg történő elkészítése és tálalása a családnak vagy haveroknak nem csak „menő”, hanem közben relax tevékenység is. Persze, ha sikerül… Érdemes ez előkészületekbe, vagy magába főzésbe is bevonni a családtagokat, haverokat, hiszen közben jó alkalom nyílik egy közös borozásra (de mikor nem ?), esetleg az aktuál-, vagy világpolitikai események széleskörű kitárgyalására is (hogyne). Ne vonjuk ki ebből a gyereket sem. Szerintem már abszolút nem helyén való a régi mondás, miszerint: „Kés, villa, olló gyerek kezébe nem való”. Azt gondolom, hogy inkább sok felnőttébe nem kellene ilyen eszközöket adni…, mer’ ugye az agyasoknak a „mekibe” vagy a börgerbe a hamburgerhez nem nagyon kell…Egyébként még egy-két mondat a gyorsétterem-láncokról. Ugye az egyértelmű, hogy nem a „sok finomság” miatt népszerűek a gyerekek körében. Á, ne már, azért egy sült krumplit te is meg tudsz csinálni, nem? Sokkal inkább azért mert az egész ottlétet a gyerekek számára bulivá, játékká teszik. Teszik ezt a kajához adott játékkal, a csomagolással és persze a környezettel is. A gyerekben meg mi csapódik le? Mi van otthon? Számára csak a stressz a kaja körül. Miért? Mit kérdezel először az oviban, ha érte mész (és később folytatod a suliban is)? Sztem ez az első három. Mi volt az ebéd? Megetted? Uzsonnáztál? (nagyobb korban: tízórai is játszik, mint kérdés)…a válaszokat nem kell kommentálnom sztem, és csodálkozni sem kell, ha nem eszik rendesen, rendszeresen. Szóval ehhez képest nekik a gyorsétterem egy paradicsom. Te meg legalább örülsz, hogy megeszik végre vmit. Tehát tedd neki otthon játékká a főzést, és az előkészületekbe, -  ahová tudod - , vond be őt is. 3 éves kortól már teljesen nyitottak ehhez. Ezt az 5 éves lányom egyedül készíti. Mindenkinek menni fog. Egyszerű, gyors, persze nem a kulinaritás csúcsa, de most nem is az a cél…ahogy egy régi-régi tibeti közmondás tartja: Ha nem a legmagasabb hegyet mész megmászni, akkor nyugodtan hagyd otthon az oxigén maszkodat. (ne keressetek rá...kamu tibeti közmondás, bocs :)) Dorina melegszenyakréme: Főzz meg két tojást. Még az órát sem kell nézned, lehet kőkemény, úgyis össze kell törni. Alap, aki nem tudná. A tojást csak akkor tedd a vízbe, ha már forr. Mondjuk két tojáshoz 1 liter víz, bele 1 evőkanál só, vagy ecet. Főzöd kb. 8-10 percig, aztán öntsd le róla a forró vizet, és engedj rá hideget. 1 perc múlva ismét engedj rá hideg vizet, várj. Ha a tojás kihűlt langyosra, akkor így a héja könnyen leszedhető. Ha megfőtt törd össze villával alaposan.( ez nagyon megy) Mehetnek bele a hozzávalók. Alaposan össze kell keverni, és kész. (ha én készítem, akkor 1 kisebb fej vöröshagymát is pirítok bele). Kell még egy csomó reszelt sajt. Már csak fel kell kenni kenyérre, rá a reszelt sajt, és mehet a sütőbe 200 fokra, a felső 1 harmadába. Ha megbarnult a sajt, akkor kivehető. Kb 8-10 perc. Ha van grillfunkció a sütőn, akkor az utolsó pár percben azt is nyomhatsz neki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek