r
Nosalty Logó

Meggyes-mákos torta grízkrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meggyes-mákos torta grízkrémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótalapokhoz

A grízes krémhez

A meggyes krémhez

A díszítéshez

Összesen 1561 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótalapokhoz

A grízes krémhez

A meggyes krémhez

A díszítéshez

Összesen 9372 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótalapokhoz

A grízes krémhez

A meggyes krémhez

A díszítéshez

Összesen 230 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    53.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2157.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    992 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    561 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    243.1 g
  • Cukor
    200 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    977 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 1561 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    185 g

Zsír

  • Összesen
    323.4 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    107 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12944 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    5951 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    1366 mg
  • Foszfor
    3369 mg
  • Nátrium
    2025 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1458.9 g
  • Cukor
    1198 mg
  • Élelmi rost
    85 mg

VÍZ

  • Összesen
    1052.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1829 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    421 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1342 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5861 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    615 micro
Összesen 9372 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

A piskótalapokhoz

A grízes krémhez

A meggyes krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótalapokhoz

  1. Előkészítés: Előkészítünk 4 db 26 cm-es sütőpapírformát (rajzolunk 4 db 26 cm-es kört 2 cm-es kerettel, és kivágjuk őket). Tortaformákat is használhatunk. Bemelegítjük a sütőt.
  2. A tojásfehérjét csipet sóval és pár csepp citromlével felverjük, a cukrot több részletben hozzáadjuk, majd kemény habbá verjük. A darált mákot óvatosan (lyukas fakanállal) belekeverjük.
  3. A habot 4 lapban a sütőpapírokra, vagy a tortaformákra eloszlatjuk, elkenjük úgy, hogy kb. fél cm vastag legyen. Két lapot sütünk egyszerre, körülbelül 20 percig. Amikor halványbarna a teteje, akkor kész. A lapokat hagyjuk kihűlni.
  4. A grízes krémhez a tejet felforraljuk, majd belekeverjük a darát. Hagyjuk kihűlni.
  5. A meggyes krémhez a meggy vagy meggybefőtt levét felfogjuk, majd kimérünk 3 dl-t (ha kevesebb, vízzel pótoljuk).
  6. Összekeverjük a cukrot, a citromhéjat, a fahéjat, a szegfűszeget és az étkezési keményítőt, majd fokozatosan hozzákeverjük a meggylét. Közepes lángon felmelegítjük, besűrítjük. A végén belekeverjük a meggyet. Hagyjuk kihűlni.
  7. A grízes krémhez a vajat a cukorral, a vanília kikapart belsejével, vagy vanília kivonattal, a citromhéjjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt tejbegrízt.
  8. Összeállítás: A lapokat az alábbi sorrendben megtöltjük: mákos lap - fél adag meggyes krém - mákos lap - fél adag grízes krém - mákos lap - fél adag meggyes krém - mákos lap. Ha nem kerül rá fondant, készen is vagyunk. Lehűtjük, tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
  9. A fondant borítás előtt a tetejét és az oldalát bevonjuk a grízes krém másik felével, és lehűtjük.
  10. A fondantot átgyúrjuk, kinyújtjuk és beborítjuk vele a tortát. A kiegészítőkkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 11758
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 02.

Ajánló

Mák minden mennyiségben :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fortélyok: Fondantos bevonat nélkül elég fél adag grízes krém, a tetejére és az oldalára nem szükséges. Ha fondantos, a fondantot előre készítsük el. A mákos lapoknál vigyázzunk, hogy a széleik ne sérüljenek meg. A grízes krémet hagyjuk rendesen kihűlni, mert megolvaszthatja a vajat.

Hozzávalók

A piskótalapokhoz

A grízes krémhez

A meggyes krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek