Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás hummus

Medvehagymás hummus
Medvehagymás hummus
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ottolenghi hummus receptje (nekem ez vált be a legjobb), medvehagymásítva. De rengeteg variációban lehet készíteni: chilivel, spenóttal, curryvel, bármivel. A lényeg, hogy ne konzerv csicserit használjunk, mert sohasem lesz olyan jó az állaga!

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
szezon: tavasz
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

tavaszi humusz
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csicseriborsót egy éjszakára hideg vízbe beáztatjuk.
  2. Másnap leöntjük róla a vizet, és egy nagy lábast felmelegítünk.
  3. Beletesszük a csicseriborsót, hozzáadjuk a szódabikarbónát, és 3-4 percig, folyamatos keverés mellett átpirítjuk. Hozzáöntünk másfél liter vizet, és felforraljuk, közben a tetején keletkező habot leszedjük.
  4. 30-35 perc alatt puhára főzzük. Akkor jó, ha könnyen szét tudjuk nyomni a szemeket a fakanállal.
  5. Leszűrjük a csicseriborsót, és késes betétű robotgépben pürésítjük. Hozzáadjuk a tahinit, a citromlevet, a medvehagymát és a sót, majd krémesre turmixoljuk.
  6. A végén annyi hideg vizet adunk hozzá, hogy krémes masszát kapjunk.
  7. 30 percig állni hagyjuk, majd tálalásnál tehetünk a tetejére 1-2 evőkanál medvehagymapestot is.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 276
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
290 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

538
csicseriborsó 250 g
szódabikarbóna 1 ek
tahini 200 g
citromlé 1 citromból nyert
medvehagyma 1 csokor
víz 1 dl
0 ízlés szerint