Mediterrán csirkés penne recept

Mediterrán csirkés penne
Mediterrán csirkés penne
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk kedvelt vacsora! :)

hozzávalók / 4 adag

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 3 doboz aprított paradicsom konzerv
  • 5 gerezd fokhagyma
  • olívabogyó (ízlés szerinti mennyiségben, én egy 230 g-os kis üvegeset rakok bele)
  • olívaolaj
  • oregánó
  • bazsalikom
  • 1 cs penne
  • reszelt trappista sajt
  • pici só

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: Barilla receptverseny
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkés penne, paradicsomos penne, csirkés paradicsomos tészta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, apró kockákra vágjuk, kis olívaolajon fehéredésig pirítjuk.
  2. Közben a fokhagymát átnyomjuk fokhagymanyomón, és hozzákeverjük.
  3. Ízlés szerint egy picit megsózzuk.
  4. A paradicsomkonzerveket ráöntjük.
  5. A félbevágott olívabogyókat hozzákeverjük.
  6. Ízlés szerint adunk hozzá oregánót, bazsalikomot. (Én kb. 2-2 evőkanálnyit rakok hozzá.)
  7. Közepes lángon jól összefőzzük, hogy a paradicsom egy kicsit szétfőjjön, és elkezdjen sűrűsödni a leve.
  8. A penne tésztát forró, olajos sós vízben kifőzzük.
  9. Tálaláskor a tetejére reszelt sajtot szórunk. Jó étvágyat hozzá!:)
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 6 558
elküldve: 2
receptkönyben: 119
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Dorka04

Mióta szakács: 2013.01.20.
6 recept

Hozzászólások (2)

Legfrissebb cikkek

Maradék rizs? Jöhet!
Maradék rizs? Jöhet!
Megmaradt a rizottó, és valami újra vágysz? Most megmutatjuk, hogyan készíts belőle csodás olasz panírozott golyókat!
Ízes töltött tojás a régmúltból
Ízes töltött tojás a régmúltból
Milyenek voltak az étkezési szokások a 19. század derekán? Mit és hogyan ettek az akkori emberek? Főztünk egy korabeli előételt.  
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Hamburger, hot-dog, pizza, gyros és szendvics hidegen vagy melegen. Ezeket esszük mi leggyakrabban, ha street food-ra vágyunk. De mit esznek a horvátok a tenger mellett?
Hajdina a spájzban
Hajdina a spájzban
A kiegyensúlyozott étrend egyik alappillére a változatosság, érdemes nyitottnak lenni, új alapanyagokat kipróbálni. Ezúttal a hajdina felhasználására adok 10 tuti tippet!