Mediterrán csirkés penne recept

Mediterrán csirkés penne
Mediterrán csirkés penne
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk kedvelt vacsora! :)

hozzávalók / 4 adag

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 3 doboz aprított paradicsom konzerv
  • 5 gerezd fokhagyma
  • olívabogyó (ízlés szerinti mennyiségben, én egy 230 g-os kis üvegeset rakok bele)
  • olívaolaj
  • oregánó
  • bazsalikom
  • 1 cs penne
  • reszelt trappista sajt
  • pici só

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: Barilla receptverseny
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkés penne, paradicsomos penne, csirkés paradicsomos tészta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, apró kockákra vágjuk, kis olívaolajon fehéredésig pirítjuk.
  2. Közben a fokhagymát átnyomjuk fokhagymanyomón, és hozzákeverjük.
  3. Ízlés szerint egy picit megsózzuk.
  4. A paradicsomkonzerveket ráöntjük.
  5. A félbevágott olívabogyókat hozzákeverjük.
  6. Ízlés szerint adunk hozzá oregánót, bazsalikomot. (Én kb. 2-2 evőkanálnyit rakok hozzá.)
  7. Közepes lángon jól összefőzzük, hogy a paradicsom egy kicsit szétfőjjön, és elkezdjen sűrűsödni a leve.
  8. A penne tésztát forró, olajos sós vízben kifőzzük.
  9. Tálaláskor a tetejére reszelt sajtot szórunk. Jó étvágyat hozzá!:)
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 6 713
elküldve: 2
receptkönyben: 121
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Dorka04

Mióta szakács: 2013.01.20.
6 recept

Hozzászólások (2)

Legfrissebb cikkek

Ősz gombamódra
Ősz gombamódra
Ha ősz, akkor gombaszezon. Ilyenkor nem telhet el egy hét, hogy valamilyen formában ne kerülne asztalunkra a kalapos vendég.
Jófogások gyümölcscentrifuga-vásárláshoz
Jófogások gyümölcscentrifuga-vásárláshoz
Volt már gyümölcscentrifugád? Túl drágának találod, azért nem vásároltál idáig? Miért nem veszel használtan? Mi megmondjuk, mire figyelj. (x)
Heti menü: az ősz kincseiből
Heti menü: az ősz kincseiből
Menthetetlenül őszire fordult az időjárás, a konyha melegében azonban az évszak legkedveltebb zöldségeivel és gyümölcseivel dobhatjuk fel az elkövetkező hét fogásait.