r
Nosalty Logó

Mazsolás stollni

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mazsolás stollni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A kovászhoz

A tésztához

Összesen 1598 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A kovászhoz

A tésztához

Összesen 6389 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A kovászhoz

A tésztához

Összesen 338 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    58 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1011.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    355 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235.1 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    536 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    503 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    387 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 1598 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.8 g

Zsír

  • Összesen
    232 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4045.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    344 mg
  • Kálcium
    667 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1314 mg
  • Nátrium
    1419 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    940.5 g
  • Cukor
    161 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2143 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    659 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2014 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1548 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 6389 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 338 kcal

Hozzávalók

A kovászhoz

A tésztához

Elkészítés

A kovászhoz

  1. A lisztből az élesztővel, és kevés langyos, cukros tejjel kovászt készítünk. Meleg helyen, letakarva kelesztjük.
  2. Ha megkelt, hozzátesszük a margarint, a cukrot, kevés sót, a citrom reszelt héját, a lisztet, és annyi tejet, hogy ne legyen kemény a tészta.
  3. Simára gyúrjuk, és belekeverjük a mandula eszenciás vízben áztatott mazsolát.
  4. A tésztát fél óráig konyharuhával letakarva pihentetjük, majd hosszúkás kalácsformára fonjuk, és kalácssütő formában megsütjük.
  5. Sütés után olvasztott vajjal kenjük, és teaszűrőn át meghintjük porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3680
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 13.

Ajánló

Nekem eperlekvárral csúszott a legjobban.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

800 recept Péter Jánosné gyűjtésében-Süteményeskönyv-(1996-os kiadás).  

Hozzávalók

A kovászhoz

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek