r
Nosalty Logó

Martha Stewart kedvenc tonhalsalátája

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Hering András
Martha Stewart kedvenc tonhalsalátája
adag
Előkészítés
perc
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 227 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 918 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 141 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    772.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    397 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    215 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 227 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.7 g

Zsír

  • Összesen
    46.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3088.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    1036 mg
  • Nátrium
    1588 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    426.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    861 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    429 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    594 micro
Összesen 918 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    477.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy közepes tálban keverjük össze a tonhalat, az apróra szeletelt zellert, almát, a majonézt, a bazsalikomot és a citromlevet. Sózzuk, borsozzuk.
  2. Ha egy órát pihentetjük a hűtőben, még kiválóbban összeérnek az ízek a tonhalsalátában.
  3. Kanalazzuk vagy kenjük friss kovászos kenyérre, pirítósra.
  • Receptkönyvben: 209
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 15068
  • Feltöltés dátuma: 2022. március 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Martha Stewart kedvenc tonhalsalátája
Hering András 166 recept

Alma és bazsalikom tonhalsalátában? Igen, a híres amerikai gasztroblogger, Martha Stewart igazán érti a dolgát, ráadásul ez egy rendkívül egyszerűen elkészíthető akár reggelire vagy vacsorára. Elkészítéséhez keverjünk össze egy tálban 2 doboz olajos tonhalat vékonyra szeletelt zellerrel, apróra vágott almával, majonézzel, friss bazsalikommal, citromlével, sóval és borssal. Martha pirított kovászos kenyéren tálalja az övét, de a tonhalsalátát tetszés szerint fogyaszthatod. Ebben a salátában az alma és a bazsalikom a legjobb dolog. Az ízek csodálatosan átjöttek, és minden falatnál érezni lehetett az alma édességét és a bazsalikom nyárias frissességét. A finomra vágott alma ropogós textúrája is remek élmény. Bár Martha az alma héjját is leszedi, én rajta hagytam (szeretem, és számomra nem zavaró), illetve a zellert az első tesztnél hosszában elfeleztem és vékonyra feldaraboltam az eredeti recept szerint, de később úgy döntöttem, hogy egy kicsit finomabbra vágom, mert a nagyobb darabokat zavarónak találtam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek