Mars csoki torta recept

Mars csoki torta
Mars csoki torta
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kedvesemnek volt születésnapja, aki karamellfüggő, bárhova megyünk, ő biztosan valami karamellásat fogyaszt. :) Hosszasan nézelődtem valami igazán jó karamelltorta után, és ezt a receptet ítéltem a legjobbnak. Itt-ott változtattam rajta, és lássatok csodát: TÖKÉLETES lett. Nagyon finom torta, sikere volt. Egyébként el lehetne készíteni "milky wayes, vagy snickerse, vagy bountys" változatban is hozzáillő pudingokkal. :)

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

A piskóták közé és a tetejére

ajánlat

Ha a karamell rabja vagy, és torta után kutatsz, íme.

receptjellemzők

konyha: dél-amerikai
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

karamellás csokitorta, karamelltorta, csokoládétorta karamellel

elkészítés

  1. A krémhez 8 evőkanál cukrot teflonserpenyőben karamellizálunk. Felöntjük 4 dl hideg tejjel. (Igen, össze fog ugrani, de folyamatosan kevergetve elolvad a tejben a karamell.)
  2. A pudingport a maradék cukorral (4 evőkanál) és tejjel (2 dl) csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a karamellizált tejhez, és folyamatosan keverjük, forraljuk, míg be nem sűrűsödik. Jó masszív, keménynek kell lennie. Majd teljesen lehűtjük a krémet.
  3. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük. Majd apránként hozzákeverjük a krémhez.
  4. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. Kemény habbá verjük a fehérjét a cukor felével. A sárgáját habosra verjük a cukor másik felével. A kettőt óvatosan összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Ismét óvatosan elkeverjük. 
  5. Kerek tortaformának az alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát nagyon vékonyan kikenjük margarinnal. Beleöntjük a tésztát.
  6. Előmelegített sütőbe toljuk (kb. 170 fok), majd kb. 10 perc múlva lejjebb vesszük a hőfokot (kb. 150 fokra). Kb. 30-40 perc alatt sül készre. Ha megsült, kihűtjük.
  7. A piskótát kettévágjuk. Megkenjük a krém egyharmadával. A csokikat felszeleteljük fél centinként, és a krémre fektetjük, szépen körbe-körbe rakjuk.
  8. Megint teszünk krémet a tetejére, elkenjük. Beborítjuk a piskóta másik felével. A maradék krémet szétkenjük a torta tetején és oldalán.
  9. A tortabevonót két percre mikróba tesszük, és a tortára csorgatjuk, késsel elkenjük, majd a mini csokikat gyorsan a tetejére rakjuk.
  10. Fogyasztásig hűtőben tároljuk, de úgy az igazi, ha egy éjszakát vagy fél napot állni hagyjuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • tepsi mérete: 24 cm
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 10 693
elküldve: 1
receptkönyben: 145
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Kvamurlamur

Mióta szakács: 2012.03.06.
1 recept

Hozzászólások (4)

bevvike
bevvikev, 2013-02-10 20:39

Ez a karamellás krém egyszerűen isteni! :D Tegnap készítettem el az öcsémnek 20. születésnapja alkalmából, csak hosszúkás, Mars csoki formájúra csináltam, és piros cukormázból vágtam ki rá a Mars feliratot. Köszönöm a receptet, ez még visszatérő sütemény lesz nálunk :)

Kvamurlamur
Kvamurlamursze, 2013-02-13 19:27

Valóban a krém a torta erőssége. :) Örülök, hogy tetszett, ízlett. :)

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Citromos és fűszeres, édes zöldborsóval pöttyözve, selymes rózsaszín retkekkel, vajon pirított zsemlemorzsával gazdagítva - ez a tésztasaláta maga a tavasz egyetlen tányéron.
790