Mars csoki torta recept

1 adag
791
kcal
Mars csoki torta
Mars csoki torta
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kedvesemnek volt születésnapja, aki karamellfüggő, bárhova megyünk, ő biztosan valami karamellásat fogyaszt. :) Hosszasan nézelődtem valami igazán jó karamelltorta után, és ezt a receptet ítéltem a legjobbnak. Itt-ott változtattam rajta, és lássatok csodát: TÖKÉLETES lett. Nagyon finom torta, sikere volt. Egyébként el lehetne készíteni "milky wayes, vagy snickerse, vagy bountys" változatban is hozzáillő pudingokkal. :)

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

A piskóták közé és a tetejére

ajánlat

Ha a karamell rabja vagy, és torta után kutatsz, íme.

receptjellemzők

konyha: dél-amerikai
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

karamellás csokitorta, karamelltorta, csokoládétorta karamellel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krémhez 8 evőkanál cukrot teflonserpenyőben karamellizálunk. Felöntjük 4 dl hideg tejjel. (Igen, össze fog ugrani, de folyamatosan kevergetve elolvad a tejben a karamell.)
  2. A pudingport a maradék cukorral (4 evőkanál) és tejjel (2 dl) csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a karamellizált tejhez, és folyamatosan keverjük, forraljuk, míg be nem sűrűsödik. Jó masszív, keménynek kell lennie. Majd teljesen lehűtjük a krémet.
  3. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük. Majd apránként hozzákeverjük a krémhez.
  4. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. Kemény habbá verjük a fehérjét a cukor felével. A sárgáját habosra verjük a cukor másik felével. A kettőt óvatosan összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Ismét óvatosan elkeverjük. 
  5. Kerek tortaformának az alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát nagyon vékonyan kikenjük margarinnal. Beleöntjük a tésztát.
  6. Előmelegített sütőbe toljuk (kb. 170 fok), majd kb. 10 perc múlva lejjebb vesszük a hőfokot (kb. 150 fokra). Kb. 30-40 perc alatt sül készre. Ha megsült, kihűtjük.
  7. A piskótát kettévágjuk. Megkenjük a krém egyharmadával. A csokikat felszeleteljük fél centinként, és a krémre fektetjük, szépen körbe-körbe rakjuk.
  8. Megint teszünk krémet a tetejére, elkenjük. Beborítjuk a piskóta másik felével. A maradék krémet szétkenjük a torta tetején és oldalán.
  9. A tortabevonót két percre mikróba tesszük, és a tortára csorgatjuk, késsel elkenjük, majd a mini csokikat gyorsan a tetejére rakjuk.
  10. Fogyasztásig hűtőben tároljuk, de úgy az igazi, ha egy éjszakát vagy fél napot állni hagyjuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • tepsi mérete: 24 cm
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 11 166
elküldve: 1
receptkönyben: 149
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Kvamurlamur

Mióta szakács: 2012.03.06.
1 recept

Hozzászólások (4)

bevvike
bevvikev, 2013-02-10 20:39

Ez a karamellás krém egyszerűen isteni! :D Tegnap készítettem el az öcsémnek 20. születésnapja alkalmából, csak hosszúkás, Mars csoki formájúra csináltam, és piros cukormázból vágtam ki rá a Mars feliratot. Köszönöm a receptet, ez még visszatérő sütemény lesz nálunk :)

Kvamurlamur
Kvamurlamursze, 2013-02-13 19:27

Valóban a krém a torta erőssége. :) Örülök, hogy tetszett, ízlett. :)

Legfrissebb cikkek

Tízórai nélkül soha!
Tízórai nélkül soha!
Hajlamosak vagyunk lebecsülni a tízórai jelentőségét, ami felnőttként sem helyes, de a fejlődő gyerek-szervezet tekintetében egyenesen vétek. Lássuk, miért!
Tuti zsírégetők?
Tuti zsírégetők?
Időről-időre előbukkan 1-1 alapanyag, amelynek zsírégető hatásáról ódákat olvashatunk. De vajon valóban léteznek ilyen alapanyagok?
Így készíts gyrost házilag!
Így készíts gyrost házilag!
Görögnek véljük, pedig igazából a törököktől nyúlták. Mivel azonban a hazai büfék minősége még mindig nem a legjobb, ha nem akarunk csalódni, az a biztos, ha mi készítjük el!
790