r
Nosalty Logó

Mandulás vaníliakrém kiviszósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Mandulás vaníliakrém kiviszósszal
adag
Előkészítés
perc
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A krémhez:

A karamellizált mandulához:

A kiviszószhoz:

Összesen 595 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A krémhez:

A karamellizált mandulához:

A kiviszószhoz:

Összesen 2378 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A krémhez:

A karamellizált mandulához:

A kiviszószhoz:

Összesen 212 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    625.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 595 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.4 g

Zsír

  • Összesen
    154.5 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    929 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2503.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    864 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    341 mg
  • Foszfor
    971 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208.5 g
  • Cukor
    179 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    390.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    935 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    213 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    607 mg
  • Retinol - A vitamin:
    908 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    936 micro
Összesen 2378 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 212 kcal

Hozzávalók

A krémhez:

A karamellizált mandulához:

A kiviszószhoz:

Elkészítés

A krémhez:

  1. A zselatint 10-15 percre hideg vízbe áztatjuk. A vanília magokat kikaparjuk.
  2. A tejet a vanília rúddal és magokkal felfőzzük, alacsony hőmérsékleten kb. 3 percig főzzük, a vanília rudat kivesszük.
  3. A tojások sárgáját a cukorral kézi mixerrel kb. 5 perc alatt világos habbá verjük. Hozzáadjuk a tejet, és jól összekeverjük.
  4. A habot egy lábasba öntjük, majd alacsony hőmérsékleten, habverővel állandóan kevergetve felforrósítjuk a masszát. Nem főzzük! Felolvasztjuk a masszában a kicsavart zselatint és a mandulát. Hűlni hagyjuk.
  5. A zselésedő krémhez hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt. 4 formába öntjük, és legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
  6. A mandulapelyhet egy serpenyőben megpirítjuk, kivesszük. A cukrot a serpenyőbe szórjuk, közepes hőmérsékleten karamellizáljuk, majd hozzákeverjük a mandulát. Sütőpapírra simítjuk, és hűlni hagyjuk. A kihűlt karamellizált mandulát tetszés szerinti darabokra tördeljük.
  7. A kiviket meghántjuk, apróra vágjuk, és a mézzel együtt botmixerrel pürésítjük.
  8. A krémet tányérokra borítjuk, majd a kivi szósszal és a karamellizált mandulával tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2945
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az enyhén savanykás kiviszósz tökéletesen kiegészíti a mandulás vaníliakrémet. A kivi helyett elkészíthetjük a szószt egressel is.

Hozzávalók

A krémhez:

A karamellizált mandulához:

A kiviszószhoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!