r
Nosalty Logó

Malacfürdős szülinapi torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyultanti
Malacfürdős szülinapi torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 733 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5860 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 339 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.1 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 733 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.1 g

Zsír

  • Összesen
    226 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1405 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3663.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    600 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    603 mg
  • Foszfor
    1657 mg
  • Nátrium
    590 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    897 g
  • Cukor
    651 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    422.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1316 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    932 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1294 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1570 micro
Összesen 5860 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 339 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt kapcsoljuk be 170 fokra. Szitáljuk le a lisztet, és keverjük bele a leszitált kakaóport.
  2. A tojásokat szétválasztjuk: külön a sárgáját, külön a fehérjét.
  3. Először a sárgája részt fogjuk felhabosítani, a habverés közben kivilágosodik a színe, ekkor tegyük bele a cukor 1/3-át,és habosítsuk tovább, ameddig el nem olvad a cukor.
  4. Tegyük a fehérje részt egy habüstbe,és kezdjük habbá verni. Amikor már kemény a hab, akkor folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a maradék cukrot. A habverést folytassuk addig, amíg el nem olvad a cukor,és kemény, fényes habot nem kapunk.
  5. A sárgája részbe tegyünk egy kevés fehérjét,és jól keverjük el. Amikor megvagyunk ezzel, a sárgája keveréket beleöntjük a fehérjébe, és óvatosan összekeverjük. Vigyázzunk, ne keverjük túl!Ekkor belekeverjük a szitált,lisztes kakaóport. Spatulával óvatosan keverjük össze a masszát.
  6. Tegyük bele kikent, lisztezett tortaformába. A széleit kicsit húzzuk feljebb, mint a közepét, mintha egy pici mélyedés maradna a massza közepén. Erre azért van szükség, mert a közepe jobban megemelkedik a piskótának sütés közben, és így sima felületet kapunk majd.
  7. Süssük 170fokon 15-20 percig. Mielőtt kivesszük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is megsült-e.
  8. A krémhez az étcsokit a vajjal felolvasztjuk.
  9. A kukoricaszirupot a vaníliával, a tejföllel, a porcukorral összekeverjük, és hozzáadjuk a étcsokis vajhoz.
  10. Az egyik tortalapot megkenjük, ráhelyezzük a másikat, és bevonjuk az összes megmaradt krémmel.
  11. Körberakjuk a rolettivel. Amit vettem, elég hosszú volt, így félbevágva rakosgattam körbe a tortát.
  12. A marcipánból malacokat formázunk, amivel díszítjük a tortát, és hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10943
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 27.

Ajánló

Az eredeti képen kekszes csokoládéval volt körberakva, de a roletti olcsóbb megoldásnak bizonyult.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Malacfürdős szülinapi torta
nyultanti 100 recept

Egy hasonló tortának a képe egy közösségi oldalon "keringett". Nagyon poénosnak találtam, így eldöntöttem, ezzel lepem meg a kisfiamat szülinapján. A tésztája egyszerű piskóta, a csokoládékrémet itt találtam.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek