Mákos-sárgabarackos torta recept

Mákos-sárgabarackos torta
Mákos-sárgabarackos torta
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lajos Marinak köszönjük! Nagyon jó párosítás a mák és a sárgabarack.

hozzávalók / 8 adag

Tésztához

Mázhoz

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sárgabarackos máktorta, barackos máktorta, mákos torta sárgabarackkal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A barackokat megmossuk, és szárazra töröljük. Egy kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, és a sütőpapírt vékonyan kivajazzuk.
  2. A maradék vajat megolvasztjuk, és hagyjuk langyosra hűlni. A barackokat elfelezzük, kimagozzuk, és magházzal lefelé kirakjuk vele a tortaformát. (Sűrűbben is lehet, nekem csak ennyi volt épp itthon.)
  3. A tojásokat felütjük egy keverőtálban, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrokat, majd nagy fordulatszámon kb. 10 percig keverjük a robotgéppel, míg jól felhabosodik.
  4. A mákkal és sütőporral elkevert lisztet több részletben hozzáadjuk. Belereszeljük a megmosott citrom héját, és laza mozdulatokkal hozzákeverjük az olvasztott vajat.
  5. Végül ráöntjük a masszát a sárgabarackokra. Közepes tűznél kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  6. Ha elkészült, még kb. 5-10 percig a formában hagyjuk, majd körben meglazítjuk a tésztát, és egy nagyobb tálra téve megfordítjuk a formát. Majd lekapcsoljuk, és leemeljük róla a karikát, és óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt is, vigyázva, hogy a barackok a helyükön maradjanak.
  7. Két evőkanál vízzel összeforraljuk a 4 evőkanál sárgabarack lekvárt, ha gyerek nem fogyaszt belőle, akkor esetleg 1-2 evőkanál barackpálinkával is megbolondíthatjuk. Rákenjük a torta tetejére, és ha teljesen kihűlt, csak akkor szeleteljük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 24 cm
  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 560
elküldve: 4
receptkönyvben: 40
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
241 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

439