Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos-sárgabarackos torta

Mákos-sárgabarackos torta
Mákos-sárgabarackos torta
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lajos Marinak köszönjük! Nagyon jó párosítás a mák és a sárgabarack.

hozzávalók / 8 adag

Tésztához

Mázhoz

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sárgabarackos máktorta, barackos máktorta, mákos torta sárgabarackkal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A barackokat megmossuk, és szárazra töröljük. Egy kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, és a sütőpapírt vékonyan kivajazzuk.
  2. A maradék vajat megolvasztjuk, és hagyjuk langyosra hűlni. A barackokat elfelezzük, kimagozzuk, és magházzal lefelé kirakjuk vele a tortaformát. (Sűrűbben is lehet, nekem csak ennyi volt épp itthon.)
  3. A tojásokat felütjük egy keverőtálban, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrokat, majd nagy fordulatszámon kb. 10 percig keverjük a robotgéppel, míg jól felhabosodik.
  4. A mákkal és sütőporral elkevert lisztet több részletben hozzáadjuk. Belereszeljük a megmosott citrom héját, és laza mozdulatokkal hozzákeverjük az olvasztott vajat.
  5. Végül ráöntjük a masszát a sárgabarackokra. Közepes tűznél kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  6. Ha elkészült, még kb. 5-10 percig a formában hagyjuk, majd körben meglazítjuk a tésztát, és egy nagyobb tálra téve megfordítjuk a formát. Majd lekapcsoljuk, és leemeljük róla a karikát, és óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt is, vigyázva, hogy a barackok a helyükön maradjanak.
  7. Két evőkanál vízzel összeforraljuk a 4 evőkanál sárgabarack lekvárt, ha gyerek nem fogyaszt belőle, akkor esetleg 1-2 evőkanál barackpálinkával is megbolondíthatjuk. Rákenjük a torta tetejére, és ha teljesen kihűlt, csak akkor szeleteljük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 24 cm
  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 625
elküldve: 4
receptkönyvben: 41
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
243 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

439
sárgabarack 15 közepes db
finomliszt 15 dkg
vaj 15 dkg
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
tojás 4 db
mák 4 dkg
sütőpor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
sárgabaracklekvár 4 ek
víz 2 ek