r
Nosalty Logó

Mákos-sárgabarackos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tomatotree
Mákos-sárgabarackos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához

Mázhoz

Összesen 439 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához

Mázhoz

Összesen 3514 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához

Mázhoz

Összesen 176 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    741.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    1499 micro
  • β-crypt
    142 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 439 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.7 g

Zsír

  • Összesen
    162.4 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1043 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5931.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1792 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    2382 mg
  • Nátrium
    1291 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    475.6 g
  • Cukor
    310 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1165.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2367 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    655 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1316 micro
  • α-karotin
    204 micro
  • β-karotin
    11989 micro
  • β-crypt
    1137 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1958 micro
Összesen 3514 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    600 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Mázhoz

Elkészítés

Tésztához

  1. A barackokat megmossuk, és szárazra töröljük. Egy kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, és a sütőpapírt vékonyan kivajazzuk.
  2. A maradék vajat megolvasztjuk, és hagyjuk langyosra hűlni. A barackokat elfelezzük, kimagozzuk, és magházzal lefelé kirakjuk vele a tortaformát. (Sűrűbben is lehet, nekem csak ennyi volt épp itthon.)
  3. A tojásokat felütjük egy keverőtálban, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrokat, majd nagy fordulatszámon kb. 10 percig keverjük a robotgéppel, míg jól felhabosodik.
  4. A mákkal és sütőporral elkevert lisztet több részletben hozzáadjuk. Belereszeljük a megmosott citrom héját, és laza mozdulatokkal hozzákeverjük az olvasztott vajat.
  5. Végül ráöntjük a masszát a sárgabarackokra. Közepes tűznél kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  6. Ha elkészült, még kb. 5-10 percig a formában hagyjuk, majd körben meglazítjuk a tésztát, és egy nagyobb tálra téve megfordítjuk a formát. Majd lekapcsoljuk, és leemeljük róla a karikát, és óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt is, vigyázva, hogy a barackok a helyükön maradjanak.
  7. Két evőkanál vízzel összeforraljuk a 4 evőkanál sárgabarack lekvárt, ha gyerek nem fogyaszt belőle, akkor esetleg 1-2 evőkanál barackpálinkával is megbolondíthatjuk. Rákenjük a torta tetejére, és ha teljesen kihűlt, csak akkor szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6238
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 18.

Receptkategóriák

Mákos-sárgabarackos torta
Tomatotree 262 recept

Lajos Marinak köszönjük! Nagyon jó párosítás a mák és a sárgabarack.

Hozzávalók

Tésztához

Mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek