Majonézes gombasaláta recept

Majonézes gombasaláta
Majonézes gombasaláta
23 perc / előkészület: 20 perc főzés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Habár nagyon szeretem a gombasalátát, valahogy mindig elfelejtettem elkészíteni. Hétvégén végre rávettem magam. 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A gombát a salátához olajban meg is piríthatjuk, sóval, borssal és petrezselyemzölddel ízesítsük, majd mikor kihűlt forgassuk a majonézbe, így valamivel kalóriadúsabb, de ugyanolyan finom.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

majonézes-tárkonyos gombasaláta
Szólj hozzá!

elkészítés

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. A gombát megtisztítjuk, vékonyan fölszeleteljük, és enyhén sós, citromos, forrásban lévő vízben 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük és hűlni hagyjuk.

  2. A tárkonyt megmossuk, leveleit leszedjük, majd felaprítjuk.

  3. A majonézt elkeverjük az ecettel és a tejföllel, a tárkonnyal, sózzuk-borsozzuk, majd a gombát beleforgatjuk.

  4. Hűtőszekrényben néhány órán át érleljük.




  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 49 881
elküldve: 1
receptkönyvben: 273
elkészítve: 7/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1863 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

146