Lisztes tepsis csirkemell recept

Lisztes tepsis csirkemell
Lisztes tepsis csirkemell
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukámnál ettem először ilyet, tőle kaptam a receptet. Először azt hittem, valamilyen tejes mártást tett a húsra, alig hittem el, mikor mondta, hogy liszt. Nagyon érdekes, hogy szépen megdagad tőle a csirkemell, és egyáltalán nem lesz száraz, sőt, inkább puha, omlós.

Jó tanács: minél több hagymát teszünk rá, annál finomabb, és mielőtt sütjük, még szórhatunk rá lisztet, és reszelt sajtot, így szépen ráolvad a husikra, mártás állagot adva neki. Köretnek én rizst szoktam készíteni. Nálunk kedvenc étel, isteni finom, ajánlom mindenkinek! :)

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: farsang, Halloween, születésnap, szilveszter, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lisztben elősütött tepsis csirke, tepsis csirkemell lisztes bundában, lisztes csirkemell tepsiben sütve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelleket keresztben kettészeljük, kb. 1-2 cm vastagságra, és kb. tenyérnyi darabokra, megsózzuk.
  2. Előkészítjük a hagymákat, karikákra szeljük.
  3. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk. A csirkemell darabokat, mint panírozásnál, forgassuk a lisztbe (mindig csak annyit, amennyi a serpenyőnkben elfér), és tegyük a felforrósodott olajba, közben pedig szórjunk rá a hagymakarikából.
  4. Pár percig süssük, megfordítva mindkét oldalát, míg ki nem fehéredik.
  5. Majd  a serpenyőből az olajos, hagymás, lisztes húsokat öntsük át egy tepsibe.
  6. Pirítsuk meg az összes húsdarabot, mindig hozzáadva a hagymát.
  7. Mielőtt betesszük a sütőbe, locsoljuk meg olajjal, szórjuk meg bőségesen hagymával.
  8. Takarjuk le alufóliával, és süssük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 13 234
elküldve: 1
receptkönyvben: 217
elkészítve: 5/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Móni

Mióta szakács: 2011.10.27.
2 recept
hirdetés

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csibaba13
Csibaba13 v, 2012-12-09 20:22

Szép estét!

Ma megint elkészítettem....A Kedvesem azt mondta: " Szivem,ma is finomat főztél"

Köszönöm a receptet mégegyszer...:)

Kellemes Adventi készülődést kívánok!
üdv: Csibaba13

csm
Móni / csm h, 2012-12-10 19:45

Nagyon szívesen, kedves Csibaba13, örülök, nálunk ez az étel lett a kedvenc, imádjuk, gyors és naaagggggyon finom!! Szerintem az ünnepek alatt ismét elkészítem!;) Kellemes ünnepeket és jó sütést-főzést kívánok Mindenkinek!

Csibaba13
Csibaba13 h, 2012-04-09 12:58

Kedves Móni!

köszönöm szépen,nagyon finom lett...:) nagy sikert aratott!!! szafos és zamatos ...

:)
Szép napot!

NoSalty
Nosalty / NoSalty k, 2012-01-10 12:33

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.01.08. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

kukta51
kukta51 h, 2012-01-09 10:49

Egyszerű, de nagyszerű! Ez nagyon finom lehet, el fogom készíteni. Köretnek én valamilyen formában elkészített zöldségeket adnék, a kevesebb szénhidrát miatt. Köszönöm, ez nagyon jó ötlet.

285