r
Nosalty Logó

Laktózmentes csokis-citromos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pecci
Laktózmentes csokis-citromos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 756 kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 6048 kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 342 kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    775.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.5 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    405 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 756 kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    58.7 g

Zsír

  • Összesen
    350.9 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    154 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    87 g
  • Koleszterin
    762 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6205.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    1916 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    2392 mg
  • Nátrium
    1577 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    684.1 g
  • Cukor
    466 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    630.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3242 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    327 micro
  • K vitamin:
    322 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    700 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3076 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1983 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1017 micro
Összesen 6048 kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 342 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. A szobahőmérsékletű margarint és a cukrot habosra keverjük. Erre ne sajnáljuk az időt, nekem 15 percbe telt.
  2. A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját kicsit összekeverjük, és nagyon kis mennyiségekben, lassan a habosra kikevert vajas cukorhoz adjuk.
  3. A sütőporral elkevert lisztet átszitálva összekeverjük a többi hozzávalóval.
  4. A végén a felvert tojásfehérjét hozzákeverjük óvatosan a piskótához. Ha túl kemény lenne piskótatészta, akkor a fehérjéből egy keveset vegyünk ki előtte, és keverjük durván bele a tésztába, hogy fellazítsuk egy kicsit.
  5. Sütőpapírral kibélelt 24 vagy 26 cm-es kapcsos tortaformába öntjük, és a 200 °C-ra előmelegített sütőben, 150 °C-os sütőben (takarékon) 30 perc alatt készre sütjük. A sütőt közben ne nyitogassuk, és ha elkészült, ne vegyük ki egyből a sütőből, hagyjuk ott kihűlni.
  6. Ez a piskóta tészta lényegében az alap muffin tészta receptje, csak a muffinnál a tojásokat nem választjuk szét.

Krém

  1. A főzős vaníliás pudingport a leírás alapján elkészítjük, de csak 4 dl tejjel (laktózmentes) és nem adunk hozzá cukrot. A pudingpor kiválasztásánál is figyeljünk oda, hogy ne tartalmazzon laktózt.
  2. Amíg a kész puding forró, a 2 tábla fehér csokoládét beletördeljük, és addig kevergetjük, amíg felolvad benne, majd folpackal lefedjük, és így hagyjuk kihűlni. Azért kell a folpack, hogy a puding ne bőrösödjön be.
  3. A margarint a porcukorral jó habosra kikeverjük, és a kihűlt csokis pudinghoz adjuk.
  4. 1 citrom reszelt héjáját és a kifacsart levét a krémhez adjuk. (Én egy jó nagy citromot használtam, annak nem adtam hozzá az egész levét... menet közben kóstolgattam.)
  5. A tortát a kapcsos tortaformában állítjuk össze. A piskótát 3 fele vágjuk, és a krémmel betöltjük úgy, hogy a tetejére is jusson. Minimum 2 órára, de legjobb egy egész éjszakára a hűtőbe tenni. Tálalás előtt lehet díszíteni, ki mivel szeretné. (Én a 24 cm-es tortaformában készítettem, ehhez 11 tábla Kit-kat csokit használtam. Ez speciel nem volt laktózmentes. Tetejét gumicukorral díszítettem.)
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5033
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 13.

Ajánló

Nagyon harmonikus ízvilágú torta. Megfelelő díszítéssel a gyerekek is imádni fogják.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kolléganőmnek készült ez a torta, aki laktózérzékeny. Nagyon bevált. Mindenkinek ízlett, és a kolléganőm sem lett beteg tőle :)

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!