r
Nosalty Logó

Lágyan krémes joghurttorta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
picurkaandi
Lágyan krémes joghurttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Összesen 81 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Összesen 668 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Összesen 92 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 81 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3108.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    1007 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    1199 mg
  • Nátrium
    740 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    518 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    367 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    558 micro
Összesen 668 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 92 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Elkészítés

Hozzávalók a piskótához

  1. A lisztet a dióval és a sütőporral összekeverjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük az eritrittel, hozzákeverjük a kihabosított tojássárgához, és óvatosan beleforgatjuk a száraz alapanyagokat.
  3. Egy 15 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, belesimítjuk a piskótamasszát. 180°C-on 25 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
  4. Hagyjuk kihűlni, kivágjuk a formából, lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt, és visszahelyezzük a tiszta formába. Az oldalát kibéleljük sütőpapírral.

Hozzávalók a krémhez

  1. A joghurtot ízesítjük citromhéjjal, édesítőszert adunk hozzá, belekeverjük a zselatinfixet, és beleforgatjuk az apróra tört fagyasztott málnát.
  2. Ha nem akarunk zselatinfixet használni, akkor 10 g étkezési zselatint beáztatunk 5 percre fél dl vízbe, majd mikróban megmelegítjük, és a krémhez keverjük.
  3. A krémet elsimítjuk a piskótán, legalább 3 órára, de jobb, ha egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  4. Ha megdermedt, levesszük a formát róla, lehúzzuk a papírt, és friss málnaszemekkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 15
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4721
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
picurkaandi 8 recept

Diétába jól beilleszthető, cukormentes finomság.

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.