Királynő mignon recept

Királynő mignon
Királynő mignon
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet is a nagyim régi süteményes könyvében találtam. Gondoltam, megpróbálkozom vele.

hozzávalók / 6 adag

Tészta:

  • 4 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg liszt
  • 8 dkg őrölt mogyoró
  • 1/2 cs sütőpor

Krém:

  • 4 tojássárgája
  • 16 dkg porcukor
  • 1 dl tej
  • 8 dkg reszelt étcsokoládé
  • 10 dkg vaj

Bevonás:

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mignon, csokis-mandulás mignon, házi mignon
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és az őrölt mogyorót. Végül óvatosan hozzákeverjük a habbá vert tojásfehérjét.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és vékony lapot sütünk belőle.
  3. A krémhez a tojássárgáját elkeverjük a cukorral, majd a tejet hozzáadva vízgőz fölött sűrű krémmé főzzük. Kihűlésig keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt csokoládét, és a habosra kevert vajat.
  4. A kihűlt tésztából közepes pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki.
  5. A megmaradt tésztadarabokat apróra vágjuk, amit a krémhez keverünk.
  6. A korongokra a krémből kúpokat halmozunk, majd 2 órára a hűtőbe rakjuk dermedni.
  7. Vízgőz fölött felolvasztjuk a tortabevonót és a vajat, majd a kis halmocskákat bevonjuk vele.
  8. Szeletelt mandulákkal díszítjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 850
elküldve: 0
receptkönyvben: 49
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kovács Györgyi

Mióta szakács: 2011.07.04.
55 recept
hirdetés

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kovigyrogy
Kovács Györgyi / kovigyrogy p, 2013-09-20 21:21

Szia!
Amit leírtál nagyon szív melengető dolog.Karácsonykor együtt készíteni a süteményt!!!!Örülök,hogy ilyen boldog családban élsz,és szeretitek ezt a kis sütikét!:)
Én köszönöm,hogy megosztottad velem!!!!
Köszönöm!
Üdvözlettel:Györgyi

Katka86
Katka86 / Katka86 p, 2013-09-20 09:20

Szia.
Köszönöm, hogy feltetted. Nálunk elkavarodott az eredeti könyv. De minden karácsonyra készítjük ez a családi sütink, olyan nyolcéves korom óta. Enyém a piskóta sütése. Anya keveri ki a krémet, a húgom kenegeti, apa becsokizza. De persze a takarítás, ránk marad.
Még egyszer köszönöm.
További sok sikert!