r
Nosalty Logó

Kilófaló bagel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Kilófaló bagel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A főzéshez

A szóráshoz

Összesen 231 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A főzéshez

A szóráshoz

Összesen 2301 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A főzéshez

A szóráshoz

Összesen 102 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    726.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    644 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 231 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7265.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    6437 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    366.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1529.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 2301 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A főzéshez

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A meleg vízben elkeverjük a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, megkelesztjük azt.
  2. A tésztához valókat a kenyérsütőgépben vagy dagasztógépben összegyúrjuk, langyos helyen kelesztjük 1 órát.
  3. A megkelt tésztát finoman átgyúrjuk, 10 részre osztjuk. Mindegyikből kis golyót formálunk, majd ujjunkat a golyó közepébe vájva lyukat nyitunk rajta, amit finom húzogatással kitágítunk.
  4. Vizet forralunk, abban feloldjuk a barna cukrot, melaszt (vagy csak egyiket, de akkor 1 ek-nyit), hozzákeverjük a szódabikarbónát (vigyázva, mert először nagyon felhabosodik, de ezt ki tudjuk keverni).
  5. Ha már nem habos a víz, a bageleket darabonként, mindkét oldalát 1/2-1/2 percig főzzük, szűrőlapáttal kiemeljük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük egymástól viszonylag távol, mert még jelentősen nőnek.
  6. Tetejükre tetszőleges magot szórunk.
  7. 200 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen negyed óra alatt készre sütjük őket.
  8. Rácsra téve hűtjük ki.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7162
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kilófaló bagel
Évi néni 1830 recept

Már nagyon régen izgatottt a bagel kérdés. Legalább két éve tervezem az elkészítését, de tartottam tőle a főzés miatt. Végül a minap megsütöttem tönkölylisztből. Valami fantasztikus volt. Nem egy könnyű, pihe-puha péksütemény. Kicsit tömör, de mégis levegős, kívül ropogós, belül puha, -szóval azonnal levett a lábamról. Most próbálgatom szárnyaimat a kilófaló lisztekkel, így ezt is kipróbáltam. Nagyon sok kenyeret sütök, de csak egy-két falat erejéig ehetek belőle, mert hízom tőle. Viszont ha evvel a liszttel próbálkozom, akkor kisebb mennyiséget akár rendszeresen is ehetnék belőle. Nagyon kellemes lett, így ebből a lisztből is elkészítve (a tönköly azért még csodásabb). Igaz, én mindent szeretek tönkölylisztből készíteni, mert annyira szép kenyerek, péksütemények készíthetők belőle. Az otthon kenyeret sütőknek bátran merem ajánlani ezt a lisztkeveréket is. Érdemes kipróbálni.

Hozzávalók

A tésztához

A főzéshez

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek