Kilófaló bagel recept

Kilófaló bagel
Kilófaló bagel
26 perc / előkészület: 10 perc főzés: 1 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már nagyon régen izgatottt a bagel kérdés. Legalább két éve tervezem az elkészítését, de tartottam tőle a főzés miatt. Végül a minap megsütöttem tönkölylisztből. Valami fantasztikus volt. Nem egy könnyű, pihe-puha péksütemény. Kicsit tömör, de mégis levegős, kívül ropogós, belül puha, -szóval azonnal levett a lábamról. Most próbálgatom szárnyaimat a kilófaló lisztekkel, így ezt is kipróbáltam. Nagyon sok kenyeret sütök, de csak egy-két falat erejéig ehetek belőle, mert hízom tőle. Viszont ha evvel a liszttel próbálkozom, akkor kisebb mennyiséget akár rendszeresen is ehetnék belőle. Nagyon kellemes lett, így ebből a lisztből is elkészítve (a tönköly azért még csodásabb). Igaz, én mindent szeretek tönkölylisztből készíteni, mert annyira szép kenyerek, péksütemények készíthetők belőle. Az otthon kenyeret sütőknek bátran merem ajánlani ezt a lisztkeveréket is. Érdemes kipróbálni.

hozzávalók / 10 adag

Főzéshez:

  • 1,5 l víz
  • 1 tk barna cukor
  • 1 tk malátaszirup
  • 1 tk szódabikarbóna

Szóráshoz:

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, tízórai
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: tojásmentes
fogás: köret
adag: 10 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: bagel
hasonló kategóriák: zsemle, croissant, kifli, pita, burek, hamburger-buci, briós, buci, édes leveles, perec

egyéb elnevezések

bagel, bagel diétás lisztkeverékből
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meleg vízben elkeverjük a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, megkelesztjük azt.
  2. A tésztához valókat a kenyérsütőgépben vagy dagasztógépben összegyúrjuk, langyos helyen kelesztjük 1 órát.
  3. A megkelt tésztát finoman átgyúrjuk, 10 részre osztjuk. Mindegyikből kis golyót formálunk, majd ujjunkat a golyó közepébe vájva lyukat nyitunk rajta, amit finom húzogatással kitágítunk.
  4. Vizet forralunk, abban feloldjuk a barna cukrot, melaszt (vagy csak egyiket, de akkor 1 ek-nyit), hozzákeverjük a szódabikarbónát (vigyázva, mert először nagyon felhabosodik, de ezt ki tudjuk keverni).
  5. Ha már nem habos a víz, a bageleket darabonként, mindkét oldalát 1/2-1/2 percig főzzük, szűrőlapáttal kiemeljük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük egymástól viszonylag távol, mert még jelentősen nőnek.
  6. Tetejükre tetszőleges magot szórunk.
  7. 200 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen negyed óra alatt készre sütjük őket.
  8. Rácsra téve hűtjük ki.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33 cm
  • költség: 550 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 316
elküldve: 1
receptkönyvben: 57
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1805 recept
hirdetés

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!