Katalán cukkinis kenyér recept

1 adag
728
kcal
Katalán cukkinis kenyér
Katalán cukkinis kenyér
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barcelona közelében egy főzőiskolában jártam. A tulajdonosnőtől kaptam ezt a receptet. Egyszerű és finom. Nem volt ideje kihűlni. Utolsó morzsáig elfogyott.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: spanyol
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

cukkinis tésztájú kenyér
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkinit héjastul lereszeljük. Egy kicsit kinyomkodjuk a levét (csak nagyon lazán).
  2. Egy nagy tálban 2 dl langyos vízben szétmorzsoljuk az élesztőt.
  3. Az élesztős vízhez adjuk a lisztet, a cukkinit, a sót és az olívaolajat. Tésztává gyúrjuk.
  4. Langyos helyen, letakarva  duplájára kelesztjük (40-60 perc).
  5. Lisztezett deszkára borítjuk, és 2 hosszú kenyeret formálunk belőle. Olajjal megkent tepsire tesszük.
  6. Reszelt sajttal megszórjuk, 20-30 percig  langyos helyen ismét kelesztjük.
  7. 200-220 fokos sütőben megsütjük (kb. 20-25 perc).

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 850 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 11 581
elküldve: 11
receptkönyben: 356
elkészítve: 15/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (22)

skylla
skyllav, 2014-03-23 19:56

hat ez eleg izetlen lett.
egyebkent ti hol kelesztettek? en sütöben, 60 fokon, jol fel is jött, aztan szet is folyt, mar elötte is szetfolyt az "alig csavarom ki"-töl. ettöl függetlenül is, ha minden sikerült volt, kaptam volna egy remek izetlen kenyeret. mi ebben a finom? en meg a cukkinit se erzem benne

skylla
skyllav, 2014-03-23 19:57

pedig annyira vartam ma, hogy megcsinaljam, meglepetes lett volna :(

madarka67
madarka67v, 2013-07-07 09:00

Szia! Nagyon finom lett! Amikor kint kemencében sütöttük, még finomabb lett.

gyannamaria
gyannamariah, 2013-02-04 21:08

Kedves Kiki!
Legfinomabb kenyér! Mindenkinek ajánlom, a titok nyitja a cukkiniben rejlik :) De mindig variálok egy kicsit, általában valamilyen teljes kiőrlésű liszttel készítem. A tegnap nem élesztővel, hanem szódabikarbónával készítettem, s tettem bele egy kis sült tököt is. Bárhogyan készítem nagyon finom és puha! Köszönöm szépen a receptet!
Annamária

junkgirl
junkgirlv, 2012-05-06 07:13

Megsütöttem. Valamit elbénázhattam, mert túl lágy lett a tésztája, úgyhogy rámoltam hozzá egy marék zabpelyhet, meg egy kis petrezselyemzöldet, mert miért is ne (: Rettentő jó lett! Mivel ketten vagyunk anyukámmal, maradt másnapra is, mert két nőszemély csak nem fog befalni egyszerre két ekkora bagettet :D Jelentem másnap is ugyanolyan ropogós a héja és puha a belseje. Köszönjük a remek receptet!

tarrrka
tarrrkasze, 2011-06-29 14:05

Megcsináltam, olivaolaj nem volt itthon, így sima étolajjal készítettem, a tetejére sem volt ilyen sajtom, de nagyon finom lett. Egy másik receptben láttam, hogy vízzel kenik be a tetejét sülés közben, így is tettem és ropogós lett.
Köszi receptet!

nagytniki
nagytnikisze, 2010-10-13 21:50

Én már vagy 6-szor megsütöttem, és már az egész családban elhíreszteltem, mindenki ezt sütötte a cukkini szezonban! (ma is sült egy a sütőben!!-ebbe reszeltem egy kisebb krumplit is), BL 80-at használok hozzá, és ma tettem bele 80 g-nyi teljes kiőrlésű rozslisztet, nagyon finom!
A mi sütőnk sem légkeveréses, hanem hagyományos gáz sütő 2 db tetőcseréppel az aljában :)) De így is szépen átsül, ha 2 hosszabb bagettet formálok belőle!
Szóval nagyon köszi a receptet, nálunk minden alkalommal sikert arat!
Egy hátránya van: hamar elfogy, mert önmagában is fincsi!!
(egyébként kenyérsütőgépben dagasztom, kelesztem, és kiveszem, úgy teszem tepsire, sütőbe)

Ancsa37
Ancsa37v, 2010-08-29 12:19

Ki próbáltam fehér rozs liszttel is és két közepes krumplit reszeltem bele,hatalmas lett.
üdv ancsa

Mucy
Mucycs, 2010-08-26 16:57

Két napja megsütöttem BL55-ös liszttel. Nagy sikert arattam vele, bár a kenyérkék héja nem lett ropogós. Ma újrasütöttem BL80-asból, és láss csodát! Belül puha foszlós, kívül ropogós héjú kenyereket vettem ki a sütőből. Kösz a fantasztikus receptet! M

Timcsi24
Timcsi24p, 2010-08-06 16:17

Húúúúúú---nyami-nyami...ezt ki kell próbálni! De nem légkeveréses a sütőm :-(, ezért attól félek, megég rajta a sajt...talán félidőben próbáljam megszórni? Csak az a baj, hogy a kenyérféléknek nem igazán tesz jót, ha nyitogatom a sütőt. Van valami ötleted esetleg? Előre is köszi!

Tóth Krisztina
Tóth Krisztinaszo, 2010-08-07 18:27

Szia! Ha látod, hogy ég a sajt, akkor gyorsan takard le egy darab alufóliával. Semmi baja nem lesz, ha gyorsan betakarod! üdv kiki

Timcsi24
Timcsi24sze, 2010-08-11 12:10

Köszönöm az ötletet...kipróbálom mindenképp, ha "lemegy" a meleg. Bizti így ez is legalább olyan fincsi lesz, mint általában a kenyerek! Köszi mégegyszer! :-)

szti
sztip, 2010-08-06 14:48

nagyon finom, még melegen elfogyott az egész:)

Ancsa37
Ancsa37k, 2010-07-27 17:32

Szia Kiki!
Nagyon finom ez a kenyér,ma meg sütöttem.
kÖSZÖNÖM!!!
Üdv: Ancsa

Legfrissebb cikkek

5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
Mindenki tudja, hogy mielőtt nekiállunk főzni, az első, hogy kezet mosunk. Ám rengeteg olyan hiba van, amit anélkül követünk el, hogy tudnánk róluk. Soroljuk a baklövéseket!
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Puha, szaftos csirkemáj sűrű mártásban, sok zöldséggel vagy kívül jól átpirítva - sokféleképpen szeretjük. Most mutatunk kilenc változatot - 300 kalória alatt!
Csupa csoki forrócsoki
Csupa csoki forrócsoki
Forrócsoki csokikrémből – egy bögre gőzölgő melegség. Nem ismerek olyat, aki ne szeretné. Íme néhány tipp és tudnivaló az elkészítéséhez.
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Ne legyen túl puha, ázott vagy ragacsos, de túl kemény és rágós sem. Ezeknek az elvárásoknak mind meg kell feleljen a tökéletesen elkészített galuska, más néven: nokedli.
728