Katalán cukkinis kenyér recept

Katalán cukkinis kenyér
Katalán cukkinis kenyér
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barcelona közelében egy főzőiskolában jártam. A tulajdonosnőtől kaptam ezt a receptet. Egyszerű és finom. Nem volt ideje kihűlni. Utolsó morzsáig elfogyott.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: spanyol
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

cukkinis tésztájú kenyér
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkinit héjastul lereszeljük. Egy kicsit kinyomkodjuk a levét (csak nagyon lazán).
  2. Egy nagy tálban 2 dl langyos vízben szétmorzsoljuk az élesztőt.
  3. Az élesztős vízhez adjuk a lisztet, a cukkinit, a sót és az olívaolajat. Tésztává gyúrjuk.
  4. Langyos helyen, letakarva  duplájára kelesztjük (40-60 perc).
  5. Lisztezett deszkára borítjuk, és 2 hosszú kenyeret formálunk belőle. Olajjal megkent tepsire tesszük.
  6. Reszelt sajttal megszórjuk, 20-30 percig  langyos helyen ismét kelesztjük.
  7. 200-220 fokos sütőben megsütjük (kb. 20-25 perc).

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 850 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 11 369
elküldve: 10
receptkönyben: 350
elkészítve: 12/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (22)

skylla
skyllav, 2014-03-23 20:56

hat ez eleg izetlen lett.
egyebkent ti hol kelesztettek? en sütöben, 60 fokon, jol fel is jött, aztan szet is folyt, mar elötte is szetfolyt az "alig csavarom ki"-töl. ettöl függetlenül is, ha minden sikerült volt, kaptam volna egy remek izetlen kenyeret. mi ebben a finom? en meg a cukkinit se erzem benne

skylla
skyllav, 2014-03-23 20:57

pedig annyira vartam ma, hogy megcsinaljam, meglepetes lett volna :(

madarka67
madarka67v, 2013-07-07 10:00

Szia! Nagyon finom lett! Amikor kint kemencében sütöttük, még finomabb lett.

gyannamaria
gyannamariah, 2013-02-04 22:08

Kedves Kiki!
Legfinomabb kenyér! Mindenkinek ajánlom, a titok nyitja a cukkiniben rejlik :) De mindig variálok egy kicsit, általában valamilyen teljes kiőrlésű liszttel készítem. A tegnap nem élesztővel, hanem szódabikarbónával készítettem, s tettem bele egy kis sült tököt is. Bárhogyan készítem nagyon finom és puha! Köszönöm szépen a receptet!
Annamária

junkgirl
junkgirlv, 2012-05-06 08:13

Megsütöttem. Valamit elbénázhattam, mert túl lágy lett a tésztája, úgyhogy rámoltam hozzá egy marék zabpelyhet, meg egy kis petrezselyemzöldet, mert miért is ne (: Rettentő jó lett! Mivel ketten vagyunk anyukámmal, maradt másnapra is, mert két nőszemély csak nem fog befalni egyszerre két ekkora bagettet :D Jelentem másnap is ugyanolyan ropogós a héja és puha a belseje. Köszönjük a remek receptet!

tarrrka
tarrrkasze, 2011-06-29 15:05

Megcsináltam, olivaolaj nem volt itthon, így sima étolajjal készítettem, a tetejére sem volt ilyen sajtom, de nagyon finom lett. Egy másik receptben láttam, hogy vízzel kenik be a tetejét sülés közben, így is tettem és ropogós lett.
Köszi receptet!

nagytniki
nagytnikisze, 2010-10-13 22:50

Én már vagy 6-szor megsütöttem, és már az egész családban elhíreszteltem, mindenki ezt sütötte a cukkini szezonban! (ma is sült egy a sütőben!!-ebbe reszeltem egy kisebb krumplit is), BL 80-at használok hozzá, és ma tettem bele 80 g-nyi teljes kiőrlésű rozslisztet, nagyon finom!
A mi sütőnk sem légkeveréses, hanem hagyományos gáz sütő 2 db tetőcseréppel az aljában :)) De így is szépen átsül, ha 2 hosszabb bagettet formálok belőle!
Szóval nagyon köszi a receptet, nálunk minden alkalommal sikert arat!
Egy hátránya van: hamar elfogy, mert önmagában is fincsi!!
(egyébként kenyérsütőgépben dagasztom, kelesztem, és kiveszem, úgy teszem tepsire, sütőbe)

Ancsa37
Ancsa37v, 2010-08-29 13:19

Ki próbáltam fehér rozs liszttel is és két közepes krumplit reszeltem bele,hatalmas lett.
üdv ancsa

Mucy
Mucycs, 2010-08-26 17:57

Két napja megsütöttem BL55-ös liszttel. Nagy sikert arattam vele, bár a kenyérkék héja nem lett ropogós. Ma újrasütöttem BL80-asból, és láss csodát! Belül puha foszlós, kívül ropogós héjú kenyereket vettem ki a sütőből. Kösz a fantasztikus receptet! M

Timcsi24
Timcsi24p, 2010-08-06 17:17

Húúúúúú---nyami-nyami...ezt ki kell próbálni! De nem légkeveréses a sütőm :-(, ezért attól félek, megég rajta a sajt...talán félidőben próbáljam megszórni? Csak az a baj, hogy a kenyérféléknek nem igazán tesz jót, ha nyitogatom a sütőt. Van valami ötleted esetleg? Előre is köszi!

Tóth Krisztina
Tóth Krisztinaszo, 2010-08-07 19:27

Szia! Ha látod, hogy ég a sajt, akkor gyorsan takard le egy darab alufóliával. Semmi baja nem lesz, ha gyorsan betakarod! üdv kiki

Timcsi24
Timcsi24sze, 2010-08-11 13:10

Köszönöm az ötletet...kipróbálom mindenképp, ha "lemegy" a meleg. Bizti így ez is legalább olyan fincsi lesz, mint általában a kenyerek! Köszi mégegyszer! :-)

szti
sztip, 2010-08-06 15:48

nagyon finom, még melegen elfogyott az egész:)

Ancsa37
Ancsa37k, 2010-07-27 18:32

Szia Kiki!
Nagyon finom ez a kenyér,ma meg sütöttem.
kÖSZÖNÖM!!!
Üdv: Ancsa

Legfrissebb cikkek

A város legjobb fagyireceptje
A város legjobb fagyireceptje
Fagylaltkészítő kurzuson vettünk részt a héten. Csodálatos környezetben, fantasztikus alapanyagokkal, remek kézműves terméket gyártottunk.
728