Karamellás tolófánk tejszínhabbal recept

Karamellás tolófánk tejszínhabbal
Karamellás tolófánk tejszínhabbal
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Két gyermekem pontosan az ilyen édességeket kedveli, mellesleg én is, mert gyorsan elkészíthető és finom, ezért gyakran készítem gyermekeim örömére, de egy ünnepi ebéd desszertjének is megfelel. Természetesen csokiöntettel is elkészíthető, de karamellel sokkal exkluzívabb.

hozzávalók / 4 adag

Fánk:

  • 2,5 dl tej
  • 80 g vaj
  • 40 g cukor
  • csipet só
  • 150 g liszt
  • 1 tojás
  • pici vaníliakivonat
  • 0,5 l olaj a sütéshez

Karamell:

Tejszínhab:

  • 0,2 dl habtejszín

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: 2. Haas Receptverseny
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínhabos churros, tolófánk karamellöntettel, karamellás churros
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet a cukorral, a vajjal és a sóval felforraljuk.
  2. A lisztet hozzáadjuk, és elkeverjük.
  3. Levesszük a tűzhelyről, hagyjuk kihűlni.
  4. A tojást és a vaníliát hozzáadjuk, alaposan elkeverjük.
  5. Az olajat felforrósítjuk.
  6. A masszát kinyomózsákba töltjük, a forró olajba nyomjuk, legegyszerűbb, ha ollóval vágjuk el, mikor megfelelő hosszú.
  7. Még melegen porcukorral megszórjuk.
  8. A sűrített tejet egy lábasban addig melegítjük, míg aranybarna nem lesz.
  9. A tejszínt habbá verjük.

statisztika

beküldve:
nézettség: 3 473
elküldve: 2
receptkönyben: 85
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

aaniko78

Mióta szakács: 2013.03.05.
1 recept

Hozzászólások (2)

picipocak
picipocakk, 2014-01-21 15:14

Szia aaniko78! a karamellkészítési technikád nagyon tetszik. sokat szenvedtem már a karamellkészítéssel, ez viszont egyszerűnek, és biztosnak tűnik. ki fogom próbálni. a churros recept is nagyon szimpatikus.

Legfrissebb cikkek

Köles - gluténmentes és finom!
Köles - gluténmentes és finom!
Végre egy tisztességes menza a városban, és az már csak bónusz, hogy minden egyes ételük 100%-ig gluténmentes!
A hét szakácsa: Azila
A hét szakácsa: Azila
Eheti kiemelt szakácsunk Aliz, aki gyermekkorában nagymamájától leshette el a sütés-főzés fortélyait. Sokáig élt külföldön, így más nemzetek étkeivel is megismerkedett.
Gyerekekkel Portugáliában
Gyerekekkel Portugáliában
A portugálok napi ötször étkeznek, sőt, vidéken van még egy úgynevezett ceia, vagyis éjféli vacsora is. Ezt az életérzést próbáltuk meg magunkévá tenni idei nyaralásunk alatt.