Karamellás tolófánk tejszínhabbal recept

megosztás
0
Karamellás tolófánk tejszínhabbal
Karamellás tolófánk tejszínhabbal
60 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Két gyermekem pontosan az ilyen édességeket kedveli, mellesleg én is, mert gyorsan elkészíthető és finom, ezért gyakran készítem gyermekeim örömére, de egy ünnepi ebéd desszertjének is megfelel. Természetesen csokiöntettel is elkészíthető, de karamellel sokkal exkluzívabb.

hozzávalók / 4 adag

A fánkhoz

A tálaláshoz

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: 2. Haas Receptverseny
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínhabos churros, tolófánk karamellöntettel, karamellás churros
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. A tejet a cukorral, a vajjal és a sóval felforraljuk.
  2. A lisztet hozzáadjuk, és elkeverjük.
  3. Levesszük a tűzhelyről, hagyjuk kihűlni.
  4. A tojást és a vaníliát hozzáadjuk, alaposan elkeverjük.
  5. Az olajat felforrósítjuk.
  6. A masszát kinyomózsákba töltjük, a forró olajba nyomjuk, legegyszerűbb, ha ollóval vágjuk el, mikor megfelelő hosszú.
  7. Még melegen porcukorral megszórjuk.
  8. A sűrített tejet egy lábasban addig melegítjük, míg aranybarna nem lesz.
  9. A tejszínt habbá verjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 066
elküldve: 3
receptkönyben: 102
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

aaniko78

Mióta szakács: 2013.03.05.
1 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

picipocak
picipocak k, 2014-01-21 15:14

Szia aaniko78! a karamellkészítési technikád nagyon tetszik. sokat szenvedtem már a karamellkészítéssel, ez viszont egyszerűnek, és biztosnak tűnik. ki fogom próbálni. a churros recept is nagyon szimpatikus.

Legfrissebb cikkek

Heti menü: a sajttól nyúlós ételérzés
Heti menü: a sajttól nyúlós ételérzés
A sajt az az alapanyag, amire tényleg képtelenség olyat találni, aki ne szeretné, rántva, tésztára szórva, gombába töltve vagy leveshez adva. Engedd, hogy melegen nyúljon!
A hét szakácsa: Csöpp
A hét szakácsa: Csöpp
E heti kiemelt szakácsunk Csöpp, alias Ági úgy gondolja, a legjobb terápia minden bajra főzni, és utána egy jót enni. Mi szívesen megkóstolnánk a finomságait, ismerjétek meg!
1447