r
Nosalty Logó

Karamellás flan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nassoló Naplopó
Karamellás flan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 631 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3793 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 207 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    538.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.7 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 631 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    69.6 g

Zsír

  • Összesen
    173.9 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1958 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3229.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    1187 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    976 mg
  • Nátrium
    872 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    490.2 g
  • Cukor
    486 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    501 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1733 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    417 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    1249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1709 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    276 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1899 micro
Összesen 3793 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A 200 g cukrot elkezdjük karamellizálni 1-2 ek vízzel.
  2. A tej-tejszín keveréket is odarakjuk egy másik lábasban, beletesszük a rúd vaníliát, a citromhéjat és a 250 g cukrot. Ha felforrt, levesszük a tűzről.
  3. Összekeverjük a tojásokat a sárgájákkal, hozzákeverjük a langyos tej-tejszín keveréket, s energikusan felverjük habverővel.
  4. A karamellát beletöltjük kis tűzálló (szuflé) tálakba, majd erre töltjük a masszánkat.
  5. Magas falú tepsibe állítjuk őket, kétharmadig felöntjük meleg vízzel, és 140 fokon 45-50 percig sütjük.
  6. Ha elkészült, kivesszük a tálakat a vízből (csipesszel), átrakjuk egy másik tepsire vagy hőálló tálcára, és hűtőbe tesszük 1/2-1 órára, hogy kellemesen hideg legyen.
  7. Tálalás előtt késsel körben elválasztjuk a tálkától, és kiborítjuk egy kistányérra. Ha makacsul beleszorul, kissé megütögetjük.
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 222
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 36744
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nassoló Naplopó 17 recept

Pont annyi karamell csurog rá a kis desszertünkre, amennyi kell. Tálalhatjuk mellé készített mártásokkal is (akár erdei gyümölcsökből is).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!