r
Nosalty Logó

Karácsonyfagömb-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Picipiros
Karácsonyfagömb-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Krém

Bevonat

Összesen 3130 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Krém

Bevonat

Összesen 12518 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Krém

Bevonat

Összesen 345 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    147 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2185.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    1211 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    402.7 g
  • Cukor
    301 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    234.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    440 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    433 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 3130 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.3 g

Zsír

  • Összesen
    587.8 g
  • Telített zsírsav
    154 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    194 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    120 g
  • Koleszterin
    1291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8742 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    1486 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    367 mg
  • Foszfor
    1763 mg
  • Nátrium
    4843 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1611 g
  • Cukor
    1202 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    939.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1761 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    130 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    792 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1732 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    304 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1071 micro
Összesen 12518 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 345 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Bevonat

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótához egy tálban a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a szódabikarbónát, a cukrot és a sót elkeverjük, egy másik edényben az írót, a tojást, az olajat, a vanília aromát és az ételfestéket. A száraz alapanyagokhoz kanalanként hozzáadjuk a nedveseket és minden alkalommal jól elkeverjük, míg a végén szép, csomómentes nem lesz.
  2. Egy félgömb alakú tortaformát kibélelünk, majd beletöltjük a tésztát és előmelegített sütőben, légkeverés mellett 160 C-on kb. 30-40 percig sütjük, tűpróbáig. Ezután a formában hagyjuk hűvös helyen teljesen kihűlni.
  3. A piskótát óvatosan kiborítjuk a formából, majd lapjában egy éles késsel három részre vágjuk. Jó vastagon megkenjük krémmel a lapok között, a maradékkal pedig bevonjuk a tortát úgy, hogy sima legyen a felülete.

Krém

  1. A krémhez a cukrászhabot felverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a tojáslikőrt, a mascarponét és a Bourbon vaníliát. 30 percig hűtőben tároljuk.

Bevonat

  1. A piros fondantot porcukros szilikon lapon, kör alakban kinyújtjuk, majd a szilikonról finoman a félgömb piskótánkra borítjuk.
  2. A fondant széleit a gömb aljához nyomkodjuk ügyelve rá, hogy a felület ne legyen ráncos a piskótán, az alján kilógó részeket pedig körben levágjuk. Fondant simító lappal addig simítgatjuk a tortánkat, amíg a felülete szép egyenletes nem lesz.
  3. A fehér fondantot kinyújtjuk, majd a nyomókorongokkal kis hópihéket szaggatunk ki belőle és a tortára simítjuk őket. A maradék fondantból a torta tetejére fogantyút formázunk és egy szalagot átfűzünk rajta. Fogyasztás előtt legalább 2 órán át hűtőben hűtjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 141
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyfagömb-torta
Picipiros 71 recept

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Bevonat

Címlapról ajánljuk

További cikkek