Kapros túróval töltött zsemle recept

Kapros túróval töltött zsemle
Kapros túróval töltött zsemle
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Teljesen egyszerű, gyors, 'maradék zsemle' hasznosító, könnyű és finom vacsorarecept, vagy akár reggeli. Egyébként csomó helyen láttam édesen, talán sós változattal nem is találkoztam, mi viszont mindig sósan készítjük, kaporral.

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

töltött zsemle, túrós zsemle
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót összekeverjük a kaporral, sóval, tejföllel, tojással.
  2. A zsemlék tetejét levágjuk, a belsejüket a túrós keverékhez kaparjuk és azzal összekeverjük, majd az így kapott masszát a zsemlékbe visszatöltjük. A tetejüket rátesszük vagy sajtot reszelünk (esetleg egy vékony szelet sajtot teszünk a tetejére) ez amellett, hogy finom azért is jó, mert ha a sajt megpirult, a zsemle kész.
  3. Megsütjük őket. Gyönyörűen sercegnek, mikor kivesszük őket a sütőből.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 171
elküldve: 0
receptkönyvben: 54
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Besamel

Mióta szakács: 2011.08.22.
57 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

592