Kakaós piskótamuffin tejszínhabbal recept

Kakaós piskótamuffin tejszínhabbal
Kakaós piskótamuffin tejszínhabbal
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lajos Mari receptje szerint készült, mely recept a 2012. április 11-ei Nők Lapjában jelent meg, de módosítva lett. A muffin tésztája inkább kakaós piskótára emlékeztet, nagyon könnyű, és a gyerekek körében hatalmas sikert aratott.

hozzávalók / 6 adag

  • 50 g vaj vagy margarin
  • 4 szobahőmérsékletű tojás
  • 125 g porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 15 g cukrozatlan kakaópor
  • 1/2 cs sütőpor
  • 125 g liszt
  • 2 dl cukrozatlan tejszínhab a tetejére
  • 1 ek porcukor a tejszínhabba
  • 1 tasak habfixáló
  • szórócukor

ajánlat

A tésztába lehet tenni durvára vágott mandulát, diót, akár meggyet is.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

habos piskóta muffin, kakaós muffin, kakaós piskóta muffin
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat mikróban vagy tűzön felolvasztjuk, és félretesszük.
  2. Egy kis tálban összekeverjük vagy összeszitáljuk a lisztet, a sütőport és a kakaóport.
  3. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (légkeveréses).
  4. A tojásfehérjéket elektromos habverővel felverjük, fokozatosan adagolva hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot.
  5. A kemény habbá vert fehérjébe -még nem állt le a habverő- egyesével hozzákeverjük a tojássárgákat.
  6. Az összeszitált lisztet, sütőport és kakaóport -kanalanként adagolva hozzá- a habverővel belekeverjük a masszába. (Ezt a műveletet elektromos habverő nélkül úgy is elvégezhetjük, hogy a lisztes keveréket a massza tetejére szitáljuk, és fakanállal lazán belekeverjük, bár ilyenkor előfordulhat, hogy csomós lesz, vagy a lisztes keverék nem lesz eléggé beledolgozva.)
  7. Végül -a habverőt még mindig működtetve- hozzáadjuk a kihűlt vajat.
  8. A kész masszát a muffin tepsi papírkapszlikkal kibélelt részeibe töltjük (kb. 1/3-3/4 részig), és 180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 15-20 percig sütjük.
  9. 12 darab lesz belőle ha nem töltjük teljesen tele a kapszlikat, ellenkező esetben csak kilenc darabot kapunk.
  10. A tejszínhabot lazán felverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a habfixálót, és jól felverjük.
  11. A habzsákba tesszük a tejszínhabot, és a kisült és kihűlt muffinok tetejét díszítjük vele.
  12. Szórócukorral megszórjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 833
elküldve: 1
receptkönyvben: 47
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Wendy

Mióta szakács: 2009.08.14.
59 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nymph
Nymph v, 2016-11-06 20:58

Elkészítettem, nagyon egyszerű, hogy mindent csak a robotgéppel kell összekeverni, ezt már szeretem! :) A tejszínhabot nem csináltam meg, de tényleg kellett volna rá, így egy picit fojtós. De ettől függetlenül is kellemes, kakaós tészta, habos állag, szép magasak lettek (12 db jött ki) így mindenképp el fogom még készíteni, csak egy kis krém kell hozzá. :) Köszönöm a receptet!