r
Nosalty Logó

Húsos-tejfölös zöldség fogyókúrázóknak

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Húsos-tejfölös zöldség fogyókúrázóknak
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 321 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1286 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 78 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1502 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    1218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    239.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    680 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    2495 micro
  • β-karotin
    6187 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1256 micro
Összesen 321 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.8 g

Zsír

  • Összesen
    84.1 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6008.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    479 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    4871 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    957.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2721 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    302 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    351 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    9979 micro
  • β-karotin
    24748 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    5022 micro
Összesen 1286 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    606 micro
  • β-karotin
    1502 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 78 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kókuszzsíron üvegesre pirítjuk az apróra szeletelt hagymát. A sárgarépát karikára vágjuk, és a brokkolival együtt a hagymára helyezzük, majd hagyjuk, hogy egy nagyon pici levet engedjen, és ebbe szórunk pár csipet sót és a curryt.
  2. 1,5 dl víz hozzáadását követően együtt pároljuk a zöldségeket, majd ha megpuhultak és a víz is elfőtt teljesen, akkor az összevágott füstölt tarját a zöldségekhez adjuk. Óvatosan együtt kevergetjük, nehogy leégjen, hagyjuk, hogy a tarja kicsit összesüljön. Közben borsozzuk a keveréket.
  3. Utolsó lépésként elkeverünk a zöldségekkel és a hússal 200 g tejfölt, és pár másodperc múlva le is vesszük a tűzről.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8902
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 10.

Ajánló

Természetesen kókuszzsír helyett napraforgó olaj is teljesen megfelelő. Nem szabad a tejföllel együtt főzni a zöldségeket sokáig, mert az alacsony zsírtartalom miatt nagyon hamar elfő a tejföl az ételből.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Előfordul, hogy a friss felvágottak, sonkafélék és füstölt tarja, amit reggelire vásárolunk, nem fogynak el, így mivel maximum 2-3 napig tárolhatjuk őket a hűtőszekrényben, én a már 2 napos maradék szeleteket áthelyezem a fagyasztóba. Amikor már sok összegyűlik ezekből, akkor akár vegyesen, többféle felvágottat keverve használom fel egyik másik ételhez. Így született ez a nagyon egyszerű recept is. Persze frissen vásárolt finom füstölt-főtt tarjával a legfinomabb, de így is megállja a helyét.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!