r
Nosalty Logó

Húsos rakott cukkini

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Húsos rakott cukkini
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 400 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1600 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 106 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    738.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    306.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    606 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2187 micro
Összesen 400 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    87.9 g

Zsír

  • Összesen
    120.5 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    398 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2952.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    738 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    1284 mg
  • Nátrium
    617 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1225.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    696 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    333 mg
  • Retinol - A vitamin:
    474 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    2424 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    8750 micro
Összesen 1600 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    678 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, és lehéjazzuk, majd egy fazékban kicsit forraljuk, és botmixerrel pépesítjük (ha sűrített paradicsomot használunk, akkor ez az előkészítési fázis kimarad). A hagymát felaprítjuk.
  2. Egy nagyobb serpenyőben felhevítünk egy evőkanálnyi olajat, és üvegesre dinszteljük benne a hagymát. A darált húst beletesszük, sózzuk, borsozzuk, és fehéredésig sütjük. Ezután megszórjuk egy evőkanálnyi apróra vágott friss bazsalikommal, majd ráöntjük a pépesített paradicsomot. (Amennyiben sűrített paradicsomot használunk, akkor szükséges felönteni kb fél dl vízzel.) A húst kevergetve puhára főzzük. Ha kész, félretesszük.
  3. A cukkinik végeit levágjuk, majd héjastul kb. 3-4 mm vastag karikákra vágjuk.
  4. Egy kisebb méretű tepsit vagy tűzálló tálat két evőkanálnyi olajjal kikenünk. Kirakjuk a cukkini karikák felével. Erre rásimítjuk a paradicsomos, fűszeres darált húst. Ezután befedjük a maradék cukkini karikákkal.
  5. A tejfölben elkeverjük a reszelt sajtot, és ráöntjük a cukkini karikák tetejére.
  6. Előmelegített, forró sütőben addig sütjük, amíg a teteje szép piros nem lesz. Langyosan tesszük asztalra.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 352
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 85878
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsos rakott cukkini
Lizinka_ 591 recept

Egy kicsit tartalmasabb cukkini-ebédre vágyott a család. Hát ezt készítettem, amivel jól is lakott a család apraja nagyja.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!