Hókifli recept

Kalória?
Hókifli
Hókifli
receptkönyvben hozzászólások (47)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet édesanyámtól kaptam, a család "féltve őrzött" kincse :)
Nagyon egyszerű és nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

  • 40 dkg finomliszt
  • 175 ml tejföl
  • 25 dkg margarin
  • 1 csipet
  • 20 dkg szilvalekvár
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • 2 ek porcukor

ajánlat

További képek és receptek:
http://nikkancs1022.gportal.hu/

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szilvalekváros kiflik, hókifli szilvalekvárral töltve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát előző este összegyúrjuk, betesszük a hűtőbe.
  2. Másnap vékonyra kinyújtjuk, kiszaggatjuk kör alakúra, szilvalekvárral megtöltjük, majd összetekerjük.
  3. Forró sütőben sütjük, hamar megvan.
  4. Még melegen vaníliás porcukorban megforgatjuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 159 263
elküldve: 49
receptkönyben: 2 096
elkészítve: 82/125
Facebookon megjelent: -

szakács

Mióta szakács: 1970.01.01.
recept

Hozzászólások (47)

cafemano
Leonetta / cafemano sze, 2014-12-10 09:02

Évekig kerestem a férjem által emlegetett békebeli hókifli receptjét. Rengeteget kipróbáltam, de amióta erre rátaláltam, azóta csak ez alapján készítem. Az elmúlt pár évben nagyon sokszor megsütöttem, és még mindig sikerült. Tökéletes a recept!

E.D.
E.D. v, 2014-11-23 19:17

Ratalalaltam erre a receptre es gondoltam majd talan jovo hetvegere elkeszittem?! Kozben a csalad eppen reklamalt hogy nincsen suti igy hat gondoltam 1-et es nekivagtam. Termeszetesen nem volt ido a huttoben pihentetni igy gyurtam es mar sutottem is. Eletem legelso hokiflijet sutottem, visszahozta a regim gyermekkori emlekeket az ize. Nagyon finom es konyu elkeszitteni. Bisztosan tobszor is keszittem meg. Koszonom a receptet.

horbiii
horbiii cs, 2013-11-07 08:00

Tegnap megsütöttem. Mivel tegnap találtam a receptet és túlságosan türelmetlen volt, ezért én nem pihentettem hűtőben. De így is tökéletes volt. Nagyon hamar kész volt. Viszont ma már el is fog fogyni, hiszen nem lehet abbahagyni az evését :) Jövő héten újra terítékre kerül :)
Köszi a receptet!

rezu
Rezu / rezu p, 2013-04-12 12:41

Ezt sutottem a munkahelyemre az utolso napomon, mindenki rajart, nagyon nagy sikerem volt vele! Koszonom az isteni receptet!

csupbi
csupbi v, 2012-12-23 14:59

Életem első sikeres hókiflije, csodás recept, imádjuk. Köszönjük,hogy megosztottad velünk.
Kellemes Ünnepeket!

icsmics
icsmics szo, 2012-12-22 13:10

Isteni lett, most sül a második tepsivel, de gyorsan begyúrtam még egyet! :)

vereserka
vereserka cs, 2012-12-20 08:53

Isteni ez a hókifli először sütöttem , de nem utoljára! Köszönöm szépen!

moneszka84
moneszka84 h, 2012-12-17 13:33

Sziasztok!
Meddig áll el ez a hókifli?Miután kisült ti hogyan szoktátok tárolni?Hogy érdemes tárolni karácsonyig, vagy addig kiszárad?Egy próba adagot most készítek éppen.

Kockoka
Kockoka sze, 2012-12-05 09:10

Sziasztok!
Én hétvégére tervezem Életem első hókiflijét,ezt a receptet fogom kipróbálni,de a sütési hőfok és idő engem is érdekelne...

carlossa
carlossa k, 2012-12-11 01:16

Én 180 fokon, alsó-felső sütésen, megközelítőleg 14-16 percig sütöttem.

Druszilla
Druszilla cs, 2012-08-02 15:28

A páromnak sütöttem karácsonyra még 2 évvel ezelőtt, kezdőként - mondanom sem kell, térdem-kezem remegett, és imádkoztam hogy jól sikerüljön. Azóta minden karácsonyra rendre 2 adaggal készítek, és a jól bevált "nagyi receptek" mellé felkerült a karácsonyi sütilistára. Végtelenül egyszerű és elképesztően finom, több bókot kap a süti mint én:D Egy problémám van, ha egyedül csinálom: maximalista lévén 2 órába telik, mire ebből az adagból tökéletes kifliket formálok. Annyit változtattam a recepten, hogy én csak fél órát hagyom pihenni és egy csomag vaniliás cukrot is rakok bele, plusz a porcukor is vaniliás, így is tökéletes omlós tésztát kapok. Általában, miután porcukorba forgattam, a melegnek köszönhetően ráolvad és ragacsos, plusz a tészta melegen nekem nagyon tömény. Éppen ezért, tálcán letakarom őket konyharuhával estére, másnap megszórom még egy kis porcukorral, és mehet is a karácsonyi dobozkába ajándéknak, vagy a karácsonyfa alá egy szép tálcán. Köszönöm, hogy megosztottad ezt a receptet:)

Mazsola75
Mazsola75 sze, 2012-06-13 19:53

Kedves Nikkancs!

Ma megsütöttem életem első hókiflijét... és a Te recepted alapján :)
Nagy sikert arattam vele!
Köszönöm a receptet és küldöm neked a 2 éves kislányom pusziját :)
(Ő segített kóstolni és a végén egy rendes adagot elpusztítani) :D
Üdv: Tünde

Boszi13
Boszi / Boszi13 cs, 2012-04-12 19:21

Most húsvétra is elkészítettem, de most kicsit kemény lett a tésztája. Lehet, hogy kicsit tovább sütöttem? Az ízével semmi gond nem volt.
Köszi a receptet.
Marcsi

meseudvar
meseudvar szo, 2011-12-31 14:24

Nagyon finom lett, nagyon köszönöm a receptet!
Ma különleges, spenótos-medvehagymás töltelékkel készítettem el, sajttal megszórva... igaz, így teljesen más jellegű finomságot kaptam, de a Család megszavazta felvételét a repertoárba...
Boldog új évet kívánok! mse

csingerg
csingerg cs, 2011-12-22 14:27

Szia!
Azt szeretném kérdezni,hogy sütőpor,vagy élesztő nem kell a sütibe?Milyen hőfokon és milyen sütési módon kell sütni?Válaszod előre is köszönöm!

pintyöke72
pintyöke72 k, 2011-12-20 16:28

Megsütöttem a kiflicskéket, nagyon finom. Kérdés: meddig áll el ? Gondoltam előre dolgozom Karácsonyra, de most elbizonytalanodtam, nem keményedik-e meg addig?

Tina86: ugyanazzal a töltelékkel kell megtölteni,mint a diós bejglit.

meseudvar
meseudvar szo, 2011-12-31 14:25

Én két és fél héttel karácsony előtt sütöttem meg, diós, lekváros és mákos töltelékkel, ma ettük meg az utolsó darabokat, és még mindig zseniális volt:-)

tina86
tina86 h, 2011-12-19 16:48

Ha én nem lekvárral hanem darált dióval töltöm meg akkor a diót mivel kell összekevernem?

meseudvar
meseudvar szo, 2011-12-31 14:28

a darált diót keverd össze cukorral és reszelt citromhéjjal. Én fel is főztem egy kis tejjel a diót is és a mákot is, így nem lesz olyan száraz a töltelék, és készíteni is könnyebb, mint "szárazon"!

sonja17
sonja17 / sonja17 sze, 2011-12-14 17:47

Nem raktam egy nara hütöbe,csak 2 orára.Isteni finom!A nagymamám ugyanilyet készitett.Köszönet a receptért

paula
paula p, 2011-09-02 06:55

 Isteni ez a recept 2 kg lisztből sütöttem esküvőre de nagyon nagyon finom. Köszönöm.

szteri
szteri / szteri sze, 2011-07-06 14:40

Sziasztok!
Nekem pont 2 tepsivel lett, 56 db. Delelött begyurtam, delutan sütöttem. A felet cukros dioval, a masik felet lekvarral töltöttem, a vegen vanilias porcukorba forgattam melegen. Nagyon-nagyon finom es egyszerü, köszi a receptet! szteri

wvica
wvica cs, 2011-06-23 20:28

Szuoer recept, nagyon fini... a tésztába ment még 1 citrom leve + héja (mániám), baracklekvárba pedig dió (kicsit megfogta a lekvárt, nem folyt ki) ... szóval teljes siker... holnapi traccspartira szánom, de hova dugjam magam elől, hogy maradjon a csajoknak is belőle?????

zsuzskabébi
zsuzskabébi p, 2011-06-10 21:04

Kedves Nikkancs,
örülök hogy rábukkantam a receptedre és megcsináltam, nagyon-nagyon jó masszája lett, jó volt vele dolgozni, és finom lett a végeredmény. Köszönet érte!

Zsu

vikidar hajni
vikidar hajni v, 2011-05-08 09:54

Sziasztok !Én úgy ismerem ezt a sütit,hogy még kell bele egy ek.citromlé a tésztába és még kell bele 5dkg cukor.Igy nem kell pihentetni rögtön tölthetö és süthetö.Isteni omlós lesz.

tetej
Tetej / tetej h, 2011-03-28 08:22

Üdvözöllek benneteket.Ez a kifli isteni finom,lizabennet ,engedd meg hogy én szóljak hozzá,biztos nem sütőlekvárt használtál ,azért folyhatott ki. tetej

grandma
Bloemcake / grandma v, 2011-03-20 20:24

Kedves Aniko!
Barmivel meg lehet tolteni, nalunk is a makos a kedvenc. Tovabba dio, gesztenye, szilva lekvar meg sargabarack lekvar ami karacsony kornyeken mindig az asztalon van. Bocsi nikkancs, hogy belebeszeltem! :)

Németh Anikó
Bloemcake / Németh Anikó p, 2011-03-18 11:15

Kíváncsi vagyok milyen lesz :) A hűtőben pihenget a tészta , sütés holnap.. Szerintetek mákkal meg lehet tölteni?

maarjan
maarjan sze, 2010-12-22 20:00

Most csináltam meg,egyszerű,és szuper fini lett!!!Én baracklekvárt tettem bele!!!

vészbejárat
vészbejárat cs, 2010-11-18 12:11

Most alkottam meg a kifliket gesztenyével és lekvárral töltve. Egyszerű recept, és az eredmény nagyon finom! Köszönöm!

Haynal1
Haynal1 sze, 2010-04-07 08:59

Megsütöttem, nagyon finom lett.
Vegyesen töltöttem lekvárral, gesztenyével.
Köszönöm a receptet.

Bambina
Bloemcake / Bambina k, 2010-02-09 15:02

Sziasztok! Szeretném megkérdezni, hogy hány darab kifli jön ki ebből a tésztaadagból? Nagyon jól néz ki....

zsókuci
zsókuci k, 2009-12-22 10:22

Egyszerű, és nagyon finom, én egy picike cukrot tettem a tésztába. Szuper......

Dórianyu
Dórianyu k, 2009-09-15 08:41

nem ragad bele a tepsibe sütés közben? mennyi ideig kell sütni,milyen hőfokon?

Legfrissebb cikkek

Mostantól mobilon is felhasználóbarát a NoSalty
Mostantól mobilon is felhasználóbarát a NoSalty
Mostantól szinte bárhonnan, még egyszerűbben és kényelmesebben érheted el a NoSalty-t okostelefonodról. Új mobilverziónk áttekinthető és gyors út kedvenc receptjeidhez!
31 étel, amit márciusban meg kell főznöd!
31 étel, amit márciusban meg kell főznöd!
Közeleg a megváltó tavasz, a március mindig valami új kezdete. Vele együtt érkeznek a friss és virító zöldségek, amiket ebben a hónapban a piacon már a kosarunkba dobhatunk.
993