Héjában sült krumpli recept

1 adag
144
kcal
Héjában sült krumpli
Héjában sült krumpli
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez is egy olyan köret nálunk, ami már gyerekkorom óta rendszeresen terítéken van. Kicsit hosszadalmasabb az elkészítése, és nem illik minden húshoz. Viszont nálunk sokszor ez a vacsora, forrón a legfinomabb, frissen sózva, és házi jellegű tejföllel kitűnő!!! Amikor fogyasztjuk, akkor kell lehúzni a héját.

Édeskés íze van. Ahol éri a tepsit, ott jól megpirul.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Langyos kacszsírral; mustáros flekkenhez; tejföllel megsózva; szaftos húsokhoz.

alapanyagok

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - keményítőnap
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, vasárnapi ebéd
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

hajában sült burgonya, tepsis krumpli, hajas burgonya
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyaszemeket megmossuk, a héjukat nem távolítjuk el. Megjegyzés: újkrumpliból NEM lehet elkészíteni!
  2. Egy tepsire tesszük a megtisztított burgonyát, és sütőbe (nem kell előmelegített!) toljuk.
  3. Kb. 25-30 perc elteltével megrázzuk egy kicsit a tepsit, hogy megforduljanak kissé.
  4. Még kb. 20 perc elteltével megnézzük, hogy elkészültek-e: villát szúrunk bele, és ha puha, akkor kész. Vigyázzunk, nehogy túl sokáig süssük, nehogy kiszáradjon.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30×40×2 cm
  • költség: 100 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 31 506
elküldve: 2
receptkönyben: 69
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

WhiteMagic

Mióta szakács: 2011.01.27.
29 recept

Hozzászólások (6)

lindababa
lindababap, 2014-07-25 17:51

Mi sosem húztuk le a héját. S most gyorsan csinálok is magamnak.

gamica
gamicav, 2013-02-17 08:21

ÓÓÓÓ igen, a "mártós"! Én így hívtam kiskoromban, amikor a nagymamám a "lerniben" sütötte így a "hajában sült" krumplit. Amikor kivette, akkor egy kis időre ruhába csomagolta őket, de mielőtt begöngyölte egy kis vízzel megspriccelte a héját, mert így utána könnyebb azt lehúzni. És mitől mártós? Hát attól, hogy zsírt olvasztottunk, abban egy hagymát megpirítottunk, a végén egy kis piros paprikát is szórtunk rá, és abba mártogattuk a krumplifalatokat. Mennyei.... megismételhetetlen... :-)

noecska
noecskav, 2012-05-06 12:29

Próbáljátok ki libazsírral és sóval! Igazi finom téli vacsora.

WhiteMagic
WhiteMagick, 2012-05-08 19:03

Mi kacsazsírral szoktuk párosítani! És tényleg igazán finom "téli vacsora"! :)

saslány
saslányv, 2012-05-06 06:08

Szia!
Imádom, gyerekkoromat idézi :D Sajnos tényleg sokáig kell rá várni, régen bátyámmal alig tudtuk kivárni, hogy elkészüljön :D Mi úgy ettük, hogy kis tálkába olajat és sót tettünk, és abba mártogattuk. Igaz, nem egy fogyókúrás így, de szerintem egyszer érdemes kipróbálni úgy is :)

WhiteMagic
WhiteMagick, 2012-05-08 18:59

Szia!
Igen, nagyon is igazad van, illetve az utánad, de még előttem szólónak is! Azt is írhattam volna (most pótolom) a "mivel ajánlom" kérdéshez, hogy sült kacsához, illetve annak a zsírját szoktuk rácsurgatni, ha kacsához ezt a köretet készítjük! :) Nem fogyókúrás, az biztos, de egyszer élünk! :))
Üdv, WM

Legfrissebb cikkek

Villámgyors falatok karácsony előtt
Villámgyors falatok karácsony előtt
A szerkesztőségbe érkezett finomságokat tartalmazó csomagból rengeteg mindent tudtunk volna készíteni - ez a kettő a karácsony előtti rohanásban tökéletes és gyors megoldás!
A 3 legjobb burger TABASCO® szósszal – a séf szerint
A 3 legjobb burger TABASCO® szósszal – a séf szerint
TABASCO®-val minden jobb! Novemberi ittjártakor Gary Evans, a TABASCO® profi séfje három különböző burgert készített el a szószok segítségével, nézzétek!
144