Hagymás rostélyos recept

1 adag
932
kcal
Hagymás rostélyos
Hagymás rostélyos
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A ropogós rostélyos hagyma különleges, finom csemege.
Aki nem szereti a marhahúst, nyugodtan készítse el sertésből. Tarjából még finomabb, szaftosabb is, és nem kell olyan sokáig pácolni.
A sütésnél visszamaradó pecsenyeszaftot tálalásnál öntsük a hússzelet mellé. A köret csak még finomabb lesz tőle.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A rostélyos hagymához

A sütéshez

ajánlat

Vasárnapi ebédnek kiváló.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tejmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: főétel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hússzeleteket megsózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral, apróra vágott fokhagymával és olajba mártva lerakjuk porcelántálba.
  2. Hűtőszekrénybe tesszük legalább egy éjjelre.
  3. A nagy fej vöröshagymákat megtisztítjuk, felszeleteljük, és besózzuk.
  4. Lisztben jól átforgatjuk. Bő forró olajban aranysárgára sütjük, és lecsepegtetjük. (Mindig frissen készítjük, hogy ropogós legyen.)
  5. A húst a hagyma sütéséhez használt olajban sütjük.
  6. Kivesszük a porcelántálból, megsózzuk, borsozzuk.
  7. Kevés forró olajon sütjük a szeleteket, vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert akkor nagyon kiszárad.
  8. Azonnal tálaljuk, a hússzeletre halmozzuk a ropogós rostélyos hagymát.

 

 


statisztika

beküldve:
nézettség: 138 849
elküldve: 17
receptkönyben: 925
elkészítve: 21/36
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

Hozzászólások (7)

pótnagyi
pótnagyip, 2013-10-25 05:24

Ha kétszer sózzuk a húsokat, nem lesz ehetetlen? Nálam a vöröshagyma besózás után nem lett ropogós!

aduhil
aduhilv, 2013-01-13 16:33

Kedves Mária!
Kezdőként lehet butaság de inkább megkérdezem mert elrontani nem szeretném! Az gond lehet ha a husim már ki van klopfolva?

maria_0725
maria_0725v, 2013-01-13 18:45

Nem probléma . Azért van bepácolva előre mert attól puhul a husi, de ha kikloffolod akkor is finom lesz!

gali_baba
gali_babah, 2009-11-09 18:41

szia! Nem enged levet a husi, ha már a páclébe, illetve a pácba is teszel sót? Én csak mustár illetve fokhagyma keverékével szoktam megkenni, mivel a borsot igazából szerintem eléggé elnyomja a mustár, így valamennyire feleslegessé is téve azt. Persze csak szerintem!!:) A kép alapján igen finomnak néz ki a te rostélyosod is! Nyami..:) Még valami! Látom, te rizzsel tálaltad. Nálunk az abszolút favorit a krumplipüré, illetve a krokett hozzá. A hagyma ropogóssága, és a püré lágysága..hmmm mennyei!

maria_0725
maria_0725k, 2009-11-10 17:16

HelloL
Átolvastam, és kimaradt egy kis dolog.Besózom a húst, várok egy kicsit, papírtörlővel leitatom, és utána jön a szárazpác. Mustár, bors,és az olaj.
Nem baj ha levet enged, ha több napig van a pácban a marhahús, akkor naponta átszoktam rakni másik tálba, mert az olaj alatt a húslé összegyűlik, akkor is ha nem sózod meg. Az olajat ráöntöm, amennyire csak tudom, ha kevés akkor pedig pótolom. Megszoktam sózni, mert sokkal jobb lesz az íze szerintem.Nálunk a köret teljesen mindegy, mert mindennel nagyon szeretjük.Mindegy, hogy sertéstarja, vagy marhahátszín mindegyik nyerő .
A rutinból csinált ételek receptjeit mindíg nehezen írom le, van ami nekem már olyan természetes, hogy észre sem veszem ha kimarad.
Üdv Marika

Legfrissebb cikkek

Karácsony illatfelhőben
Karácsony illatfelhőben
Nagy gondot fordítunk az ünnepek alatt az ajándékokra, a karácsonyi dekorációra, fára és az ünnepi menü megtervezésére. De mi van az illatokkal?
Zserbó, egy meglepetés töltelékkel
Zserbó, egy meglepetés töltelékkel
Karácsonykor a hagyományos sütiké a főszerep, de ha Te is szeretsz új ízekkel kísérlezetni, akkor most figyelj! Íme, a klasszikus zserbó egy izgalmas csavarral!
932