Hagymás rostélyos recept

Hagymás rostélyos
Hagymás rostélyos
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A ropogós rostélyos hagyma különleges, finom csemege.
Aki nem szereti a marhahúst, nyugodtan készítse el sertésből. Tarjából még finomabb, szaftosabb is, és nem kell olyan sokáig pácolni.
A sütésnél visszamaradó pecsenyeszaftot tálalásnál öntsük a hússzelet mellé. A köret csak még finomabb lesz tőle.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A rostélyos hagymához

A sütéshez

ajánlat

Vasárnapi ebédnek kiváló.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

elkészítés

  1. A hússzeleteket megsózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral, apróra vágott fokhagymával és olajba mártva lerakjuk porcelántálba.
  2. Hűtőszekrénybe tesszük legalább egy éjjelre.
  3. A nagy fej vöröshagymákat megtisztítjuk, felszeleteljük, és besózzuk.
  4. Lisztben jól átforgatjuk. Bő forró olajban aranysárgára sütjük, és lecsepegtetjük. (Mindig frissen készítjük, hogy ropogós legyen.)
  5. A húst a hagyma sütéséhez használt olajban sütjük.
  6. Kivesszük a porcelántálból, megsózzuk, borsozzuk.
  7. Kevés forró olajon sütjük a szeleteket, vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert akkor nagyon kiszárad.
  8. Azonnal tálaljuk, a hússzeletre halmozzuk a ropogós rostélyos hagymát.

 

 


statisztika

beküldve:
nézettség: 122 332
elküldve: 15
receptkönyben: 877
elkészítve: 16/31
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

Hozzászólások (7)

pótnagyi
pótnagyip, 2013-10-25 06:24

Ha kétszer sózzuk a húsokat, nem lesz ehetetlen? Nálam a vöröshagyma besózás után nem lett ropogós!

aduhil
aduhilv, 2013-01-13 17:33

Kedves Mária!
Kezdőként lehet butaság de inkább megkérdezem mert elrontani nem szeretném! Az gond lehet ha a husim már ki van klopfolva?

maria_0725
maria_0725v, 2013-01-13 19:45

Nem probléma . Azért van bepácolva előre mert attól puhul a husi, de ha kikloffolod akkor is finom lesz!

gali_baba
gali_babah, 2009-11-09 19:41

szia! Nem enged levet a husi, ha már a páclébe, illetve a pácba is teszel sót? Én csak mustár illetve fokhagyma keverékével szoktam megkenni, mivel a borsot igazából szerintem eléggé elnyomja a mustár, így valamennyire feleslegessé is téve azt. Persze csak szerintem!!:) A kép alapján igen finomnak néz ki a te rostélyosod is! Nyami..:) Még valami! Látom, te rizzsel tálaltad. Nálunk az abszolút favorit a krumplipüré, illetve a krokett hozzá. A hagyma ropogóssága, és a püré lágysága..hmmm mennyei!

maria_0725
maria_0725k, 2009-11-10 18:16

HelloL
Átolvastam, és kimaradt egy kis dolog.Besózom a húst, várok egy kicsit, papírtörlővel leitatom, és utána jön a szárazpác. Mustár, bors,és az olaj.
Nem baj ha levet enged, ha több napig van a pácban a marhahús, akkor naponta átszoktam rakni másik tálba, mert az olaj alatt a húslé összegyűlik, akkor is ha nem sózod meg. Az olajat ráöntöm, amennyire csak tudom, ha kevés akkor pedig pótolom. Megszoktam sózni, mert sokkal jobb lesz az íze szerintem.Nálunk a köret teljesen mindegy, mert mindennel nagyon szeretjük.Mindegy, hogy sertéstarja, vagy marhahátszín mindegyik nyerő .
A rutinból csinált ételek receptjeit mindíg nehezen írom le, van ami nekem már olyan természetes, hogy észre sem veszem ha kimarad.
Üdv Marika

Legfrissebb cikkek

Sonkás gulka – ismered? Szereted?
Sonkás gulka – ismered? Szereted?
Kérdeztem unokáimat, kérnek-e gulkát, de rögtön visszakérdeztek: mi az? Mivel a sonkás tésztát szeretik, bíztam benne, hogy a gulka is ízlik majd nekik.
Húsvéti kiegészítő étkek
Húsvéti kiegészítő étkek
Húsvétkor mindenki azon töri a fejét, mi legyen a menü. De nem elég csak ezzel foglalkozni, kellenek kiegészítő ételek is - jöjjön néhány ötlet!
Minden étel fontos, szól valamiről
Minden étel fontos, szól valamiről
Sokszor a hétköznapi sietségben nem jut időnk azon gondolkodni, mit főzzünk vacsorára. Varázsoljunk ünnepi ételeket hétköznapokon is a Vénusz Alkalomválasztóval!
Nagypénteki böjtkalauz
Nagypénteki böjtkalauz
Nagypéntek a gyász napja az egész keresztény világban, egyben szigorú böjt is: csak háromszor szabad ennünk, de jóllaknunk csak egyszer szabad.
931