r
Nosalty Logó

Gyümölcsös joghurttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Gyümölcsös joghurttorta
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Citromos joghurtréteg

Szedres joghurtréteg

Sárgadinnyés joghurtréteg

Összesen 1203 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Citromos joghurtréteg

Szedres joghurtréteg

Sárgadinnyés joghurtréteg

Összesen 6028 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Citromos joghurtréteg

Szedres joghurtréteg

Sárgadinnyés joghurtréteg

Összesen 214 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.9 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    584 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 1203 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98 g

Zsír

  • Összesen
    249.1 g
  • Telített zsírsav
    197 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1474.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    1249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    814.5 g
  • Cukor
    689 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    915 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    2918 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 6028 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    52.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    3 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    3 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

Tészta

Citromos joghurtréteg

Szedres joghurtréteg

Sárgadinnyés joghurtréteg

Elkészítés

Tészta

  1. A kekszet morzsoljuk össze (v. daráljuk le), majd adjuk hozzá a felmelegített vajat, és keverjük alaposan össze.
  2. A tortatformát béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a kekszmorzsát, és tenyérrel egyenletesen lapogassuk el.
  3. Ezután tegyük be a hűtőbe legalább fél órára, hogy kellően lehűljön, mielőtt rákerül a joghurtos réteg.

Citromos joghurtréteg

  1. A citromos rétegnél a joghurthoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a citromlevet, majd keverjük simára.
  2. A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl.
  3. Ezután öntsük hozzá a joghurtos keverékhez, majd keverjük alaposan össze.
  4. A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként szintén keverjük hozzá a joghurtos keverékhez (én két részletben adtam hozzá a habot, és kézi habverővel kevertem simára).
  5. Vegyük ki a hűtőből a kekszes alapot, és a tortaformát magasítsuk meg dupla sütőpapírral, majd egyenletesen kanalazzuk rá a citromos krémet (a joghurtos réteg kicsit magasabb lesz, mint a tortaforma, azért kel megmagasítani pár centivel).
  6. Ezután tegyük vissza a hűtőbe 1-2 órára, hogy teljesen megdermedjen.

Szedres joghurtréteg

  1. A szedres rétegnél a joghurthoz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára.
  2. A szedret turmixoljuk össze, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele a krémbe.
  3. Ezután a szederpépet adjuk hozzá a joghurthoz, és keverjük simára.
  4. A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl.
  5. Ezután öntsük hozzá a joghurtos keverékhez, majd keverjük alaposan össze.
  6. A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként szintén keverjük hozzá a joghurtos keverékhez (én két részletben adtam hozzá a habot, és kézi habverővel kevertem simára).
  7. Vegyük ki a hűtőből a tortát, majd egyenletesen kanalazzuk rá a szedres krémet.
  8. Ezután tegyük vissza a hűtőbe 1-2 órára, hogy teljesen megdermedjen.

Sárgadinnyés joghurtréteg

  1. A sárgadinnyés rétegnél a joghurthoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot és az őrölt fahéjat, majd keverjük simára.
  2. A sárgadinnyét kockázzuk fel, turmixoljuk össze, majd adjuk hozzá a joghurthoz, és keverjük simára.
  3. A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl.
  4. Ezután öntsük hozzá a joghurtos keverékhez, majd keverjük alaposan össze.
  5. A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként szintén keverjük hozzá a joghurtos keverékhez (én két részletben adtam hozzá a habot, és kézi habverővel kevertem simára).
  6. Vegyük ki a hűtőből a tortát, majd egyenletesen kanalazzuk rá a sárgadinnyés krémet.
  7. Ezután tegyük vissza a hűtőbe 1-2 órára, hogy teljesen megdermedjen.
  8. A teljesen megdermedt tortát vegyük ki a hűtőből, majd ízlés szerint rakjuk ki a tetejét a rétegekhez használt gyümölcsökkel.
  9. Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a tortát, majd úgy kínáljuk. Érdemes előző nap elkészíteni, mert akkor van idejük a rétegeknek megdermedni, és az ízek is jól összeérnek.
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 2082
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Tészta

Citromos joghurtréteg

Szedres joghurtréteg

Sárgadinnyés joghurtréteg

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – Húsos levesek és zöldséges főételek hete

A héten kivételesen minden nap eszünk húst, de persze bármikor kihagyhatjátok, ha úgy szeretnétek: ezúttal viszont nem a főétel, hanem a leves lesz gazdag-kiadós-húsos, hogy aztán levezessük a tele hasunkat egy zöldséggel teli főétellel és egy hozzá illő édességgel.