r
Nosalty Logó

Gyors zöld olívabogyós tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hering András
Gyors zöld olívabogyós tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 743 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2970 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 268 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1774.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    983 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    598 micro
Összesen 743 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88 g

Zsír

  • Összesen
    111.3 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7099.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    333 mg
  • Kálcium
    1125 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    1335 mg
  • Nátrium
    3932 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    474.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1198 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    382 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    991 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2393 micro
Összesen 2970 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    644.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    357 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Forraljunk fel egy nagy fazék sós vizet. Adjuk hozzá a tésztát, és főzzük 1 perccel rövidebb ideig, mint al dente (nagyjából 8 percig). Eközben egy nagy serpenyőben, közepes lángon melegítsük fel a vajat és az olívaolajat. Adjuk hozzá a kimagozott, majd félbevágott olajbogyót és a zúzott fokhagymát, főzzük 3-4 percig, amíg megpuhul és illatos lesz. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a citromlevet.
  2. Merjünk ki a tészta főzővizéből 1 bögrével, majd szűrjuk/csepegtessük le a tésztát. Tegyük vissza a serpenyőt közepes lángra, és adjuk hozzá a tésztát és a kimert tésztavizet. Pároljuk, amíg a tészta teljesen al dente nem lesz, a szósz pedig besűrűsödik és bevonja a tésztát (nagyjából 1-2 percig).
  3. Adjuk hozzá a petrezselymet, törjünk rá őrölt fekete borsot, és keverjük össze. Kóstoljuk meg, és ízlés szerint ízesítsük még borssal és sóval (mivel az olajbogyó már sós, lehet, hogy nem kell sózni). Szedjük tálakba, a tetejére reszelt parmezán vagy pecorino sajtot szórunk, és tálalhatjuk is.
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 144
  • Össznézettség: 3886
  • Feltöltés dátuma: 2024. február 25.

Ajánló

Gyors és egyszerű recept citromos-fokhagymás vajba dobott és apróra vágott zöld olívabogyóval főtt tésztához.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors zöld olívabogyós tészta
Hering András 166 recept

Ha zöld olajbogyót és fokhagymát párolunk vajban, a végeredmény varázslatos lesz. Az olajbogyó felmelegszik és megpuhul, a fokhagyma pedig gazdag illatával átitatja a zsiradékot, így egy könnyű, ízletes tésztaszószt hoz létre, amely bármely éttermi fogással vetekszik. Egy csepp citromlé savasságot ad az egyensúly érdekében, és minden adagot frissen őrölt borssal és bőséges parmezánforgácsokkal tálaljunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek