r
Nosalty Logó

Gyömbéres répakrémleves édesburgonyachipsszel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Meggle
Gyömbéres répakrémleves édesburgonyachipsszel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

Az édesburgonyachipshez

Összesen 279 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

Az édesburgonyachipshez

Összesen 1109 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

Az édesburgonyachipshez

Összesen 67 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    841.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    549 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    204.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1440 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    211 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    4644 micro
  • β-karotin
    14397 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    968 micro
Összesen 279 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    73 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3366.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    506 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    489 mg
  • Nátrium
    2195 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.3 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    816.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5761 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    843 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    18576 micro
  • β-karotin
    57589 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    3872 micro
Összesen 1109 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1139 micro
  • β-karotin
    3531 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 67 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A leveshez

Az édesburgonyachipshez

Elkészítés

A leveshez

  1. Melegítsük fel az olajat, és adjuk hozzá az apróra vágott mogyoróhagymát. 5 percig süssük kevergetés közben.
  2. Hámozzuk meg és szeleteljük fel a sárgarépát, és adjuk hozzá a mogyoróhagymához. Hámozzuk meg a gyömbért is, és vágjuk apróra, ezt is tegyük az edénybe, egy ideig főzzük őket, majd adjuk hozzá az alaplevet. Pároljuk, amíg a sárgarépa meg nem puhul teljesen.
  3. Ekkor öntsük hozzá MEGGLE Főzőkrémet és forraljuk fel. Ízesítsük sóval és borssal. Botmixerrel mixeljük a levest simára. Ha esetleg túl sűrűnek érezzük, akkor adjunk hozzá még egy kis alaplevet és forraljuk fel gyorsan.

Az édesburgonyachipshez

  1. Az édesburgonyachips elkészítéséhez mossuk meg a burgonyát, és egy mandolinnal szeleteljük fel vékonyra. Tegyük a szeleteket egy vízzel megtöltött tálba, és áztassuk kb. 20 percig.
  2. Időközben melegítsük elő a sütőt 220°C-ra, és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Vegyük ki az édesburgonyaszeleteket a vízből, és töröljük őket szárazra. Helyezzük őket egy tiszta tálba, locsoljuk meg egy kis olívaolajjal, adjunk hozzá szárított rozmaringot, szárított fokhagymát, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Keverjük jól össze, hogy a fűszerek teljesen befedjék.
  3. Helyezzük a szeleteket a sütőlapra úgy, hogy ne fedjék egymást, és kb. 15 percig süssük, majd hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt díszítsük a levest édesburgonyachipsszel és friss petrezselyemmel.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2126
  • Feltöltés dátuma: 2022. október 05.

Ajánló

Őszi ebédek könnyed, mégis tartalmas kezdete lehet. Szórjuk petrezselyemmel, locsoljuk meg kevés olívaolajjal a tálalás előtt.

Receptkategóriák

Gyömbéres répakrémleves édesburgonyachipsszel
Meggle 5 recept

Az őszi hangulatot 100%-ban hozza ez a selymes, fűszeres krémleves, amit a fütyülős sárgarépából főztünk. A gyömbértől pikáns, a tejszíntől pedig istenien krémes lesz, kísérője pedig egy zseniális házi zöldségchips, édesburgonyából.

Hozzávalók

A leveshez

Az édesburgonyachipshez

Címlapról ajánljuk

5 módszer, hogy okosan újrahasznosítsd a régi ruháidat

Alapvetően évente egyszer érdemes átnézni a gardróbunkat, hogy ne legyen tele felesleges darabokkal: így helyet csinálhatunk az új ruháknak, és sokkal rendezettebb lehet a ruhásszekrényünk is. De mit csináljunk azokkal a farmerekkel, pólókkal és társaikkal, amiket ilyenkor kiszelektálunk?

Szabó Anna

További cikkek