r
Nosalty Logó

Gombás kagylótészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Csiki Piroska
Gombás kagylótészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 860 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3444 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 188 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1126.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    230.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    420 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 860 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.9 g

Zsír

  • Összesen
    164.5 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4504.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    335 mg
  • Kálcium
    1234 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    1806 mg
  • Nátrium
    756 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    385 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    922.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    717 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1147 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    555 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1679 micro
  • β-crypt
    484 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 3444 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát és a kápiát apróra vágjuk és az olajon elődinszteljük. A megtisztított gombát a szárával együtt szeleteljük, a hagymához adjuk, fűszerezzük és a saját levében roppanósra pároljuk. Ezalatt sós vízben megfőzzük a tésztát és leszűrjük.
  2. Amikor a gomba leve elfőtt megszórjuk a liszttel, elkavarjuk, hozzáadjuk a tejet, ezzel is simára dolgozzuk. 3-4 perc után levesszük a lángról, hozzáadjuk a tejfölt, a petrezselyemzöldet és a zúzott fokhagymát. Kiolajozott tűzálló tálba tesszük a leszűrt tészta felét, a tészta másik felét újra félbeosztjuk, az egyik részt beleforgatjuk a gombás masszába, ezt is beletöltjük a tálba.
  3. A maradék tésztára ráreszeljük a sajtot, összevegyítjük és befedjük vele a gombát.
  4. A sütőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 407
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 19333
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 13.

Ajánló

   

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás kagylótészta
Csiki Piroska 230 recept

Bármilyen gombával készíthetjük, a legfinomabb rókagombával. Sajnos az még nálunk nincs.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk