Fűszervajas pangasius filé recept

Fűszervajas pangasius filé
Fűszervajas pangasius filé
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az első igazán meleg hétvége alkalmával megnyitottuk  a kerti grill szezont. Hirtelen jött ötlet volt a fűszervaj és a hal kombinálása. Nagyon kellemes, mutatós "zöldség" lett belőle.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Friss salátával tálaljuk.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

grillezett pangasius, grillezett halfilé fűszervajban, fűszervajban grillezett halfilé

elkészítés

  1. A halakat keresztben félbevágjuk. Így négy közel egyforma darabot kapunk. Enyhén megsózzuk.
  2. 4 dupla alufólia csíkot készítünk elő.  A fóliákat 1-1 evőkanál olívaolajjal megkenjük. Ráhelyezzük a halat. A fűszervajat vékonyan felkarikázzuk és a halakat befedjük vele.
  3. Tetejükre póréhagyma csíkokat teszünk.
  4. A fóliát gondosan becsomagoljuk.
  5. Kerti grillen kb. 10-15 perc alatt megsütjük. Sütőben is készíthető. Ekkor előmelegített sütőbe ( 200 fok)  tesszük be a halcsomagokat.  Kb. 15 perc alatt itt is megsül.

  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 81 266
elküldve: 6
receptkönyben: 737
elkészítve: 10/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (9)

Icegirl009
Icegirl009szo, 2011-08-06 12:54

Szia!
Meg szeretném kérdezni, hogy hekk filéből is elkészíthetném-e, mert a pangasiusért nem rajongok.
Niki

lula
lulap, 2011-03-25 23:54

Ez igen! Ez egy könnyű, egészséges és finom étel. Köszönöm.

tekiroll
tekirollp, 2011-03-11 23:00

Isteni! Évek óta nem ettem halat, most ez a recept áttörést hozott, heti egyszer minimum fogyasztani fogom! Köszönöm! :)

Liebe Anna
Liebe Annak, 2010-03-30 07:11

A férjem tipikus húsevő, nem rajong a halért, különösen ha szálkás, de ezzel az étellel levettem a lábáról. Köszönöm Neked, Kiki!

Tóth Krisztina
Tóth Krisztinaszo, 2011-03-12 08:05

Kedves Anna! Most vettem észre a hozzászólásodat, végül is a hónap az stimmel. :-))))Szóval nagyon szívesen!

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Citromos és fűszeres, édes zöldborsóval pöttyözve, selymes rózsaszín retkekkel, vajon pirított zsemlemorzsával gazdagítva - ez a tésztasaláta maga a tavasz egyetlen tányéron.
519