r
Nosalty Logó

Fűszeres-szilvás muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vikki
Fűszeres-szilvás muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 557 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 2226 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 205 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1097.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.6 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 557 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    102.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    383 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4389.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    1201 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    1806 mg
  • Nátrium
    1170 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    294.3 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    594.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    759 micro
  • β-crypt
    147 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    808 micro
Összesen 2226 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük, a muffintepsi mélyedéseit pedig kibéleljük muffinpapírral.
  2. A szilvát félbevesszük, és összeforgatjuk a cukorral és a fahéjjal.
  3. A lisztet, a sütőport és a fűszereket egy tálban összekeverjük.
  4. Egy másik tálban robotgéppel elkeverjük a tojásokat, a kefírt, az olajat és a cukrot.
  5. A lisztes keveréket pár mozdulattal összeforgatjuk a tojásos masszával.
  6. A muffintepsi mélyedéseibe először 1-1 evőkanálnyi tésztát rakunk, majd mindbe egy fél szem szilvát helyezünk a héjas felével lefelé.
  7. Ezután a maradék tésztát egyenlően elosztjuk a muffinokon úgy, hogy a szilvákat mindenhol befedje a tészta.
  8. A muffinok tetejét megszórjuk fahéjas kristálycukorral.
  9. Készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5738
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a muffin ízében félúton van a szilvás kalács és a fahéjas kürtőskalács közt, utóbbira leginkább a tetejére szórt, ropogós, fahéjas kristálycukor emlékeztet. A tészta maga pedig a sok fűszer miatt kicsit a mézeskalácsokat idézi. Ennyi jó tulajdonság mellett a gyors elkészítés már csak részletkérdés :).

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!