r
Nosalty Logó

Fűszeres narancsos-mákos-diós kuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
juhjud
Fűszeres narancsos-mákos-diós kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Kuglóf

Máz

Összesen 474 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Kuglóf

Máz

Összesen 3784 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Kuglóf

Máz

Összesen 301 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    763 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 474 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.8 g

Zsír

  • Összesen
    156 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6104.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    1933 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    2322 mg
  • Nátrium
    1345 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    536.4 g
  • Cukor
    319 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    485 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    139 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    878 micro
Összesen 3784 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    486.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 301 kcal

Hozzávalók

Kuglóf

Máz

Elkészítés

Kuglóf

  1. A tejhez adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, a reszelt gyömbért, a kardamomot, és keverjük el. Lassú tűzön kevergetve felforraljuk, a tűzről leemelve tovább kavargatjuk. A tűzre visszatéve még 1-2-szer kavargatva felforraljuk, majd végleg levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni. Csavaros üvegbe töltve a hűtőbe tesszük és ott egy éjszakát állni hagyjuk, hogy a tej jól átvegye a fűszerek ízét.
  2. Másnap a sütemény elkészítése előtt 1 órával vegyük ki a tejet és más hozzávalókat a hűtőből/kamrából és hagyjuk, hogy azok szobahőmérsékletűre melegedjenek. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd átszitáljuk. A tésztához a cukrot és a tojásokat egy mély tálba öntjük, majd gépi, vagy kézi habverővel habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a leszűrt fűszeres tejet, a napraforgóolajat, a narancslevet és a narancs lereszelt héját és az egészet jól összekeverjük. Apránként a folyadékhoz keverjük az átszitált lisztet, majd a mákot és a durvára vágott diót.
  3. Egy 20 cm átmérőjű kuglófformát olajjal vagy vajjal kikenünk, kevés liszt felhasználásával kilisztezünk, majd beleöntjük a masszát. 180 °C-ra előmelegített sütőben, alul-felül sütés módozatban 45-50 percig sütjük. A sütési idő utolsó harmadában sütőpapírral takarjuk le a tetejét, ha nagyon pirulna. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a sütemény. Szúrjunk grillpálcikát, hústűt a süteménybe a legvastagabb helyeken. Ha könnyen és tisztán jön ki a tű, akkor átsült a kuglóf.
  4. A sütőből kivéve a formájában hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, egy megfelelő méretű tányért a kuglófforma tetejére téve, ráfordítjuk a süteményt és leemeljük róla a formát.

Máz

  1. A díszítéshez a tojásfehérjét a porcukorral habosra keverjük. Hozzákeverjük a narancs lereszelt héját, majd a massza állagát kevés narancslé hozzáadásával állítjuk be. Sűrű, lassan folyó masszát kell kapjunk. A masszát a tányért forgatva, a sütemény tetejére öntjük, hogy az egyenletesen vonja azt be. A kuglóf tetejét kevés mákszórással díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 2617
  • Feltöltés dátuma: 2022. november 21.

Receptkategóriák

Fűszeres narancsos-mákos-diós kuglóf
juhjud 1 recept

Hozzávalók

Kuglóf

Máz

Címlapról ajánljuk

További cikkek