r
Nosalty Logó

Füstölt lazacos-sajtkrémes rolád

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Füstölt lazacos-sajtkrémes rolád
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 847 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 1696 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 261 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    64.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1449.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    965 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    685 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 847 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.4 g

Zsír

  • Összesen
    128.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2898.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    530 mg
  • Nátrium
    1930 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1370 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 1696 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mascarponéhoz adjuk hozzá a tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, facsarjuk hozzá a citromlevet, majd keverjük alaposan össze, és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek jól összeérjenek. (A tejfölt apránként keverjük hozzá, nehogy túl lágy legyen a krém, és a sózással is óvatosan bánjunk, mert a lazac is sós.)
  2. A szendvicskenyér szeleteket egyesével, egy sodrófával, óvatosan hogy ne szakadjon szét, nyújtsuk ki vékonyra.
  3. Ezután egy nagyobb folpack fólia darabot vágjunk le, tegyük rá a vékonyra nyújtott kenyérszeletet, kenjük meg a sajtkrémmel, helyezzük rá a lazacszeletet, majd a fólia segítségével, szorosan tekerjük fel. Mindegyik kenyérszelettel így járjunk el.
  4. Az elkészült roládokat végül kenjük meg a maradék sajtkrémmel, majd tegyük a hűtőbe 1-2 órára hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
  5. Tálalás előtt vegyük ki a lazacos-sajtkrémes roládokat a hűtőből, éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1994
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek