Francia pirítós recept

Francia pirítós
Francia pirítós
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én nem tagadom, de szerintem én vagyok a világ leglustább szakácsa reggelente. Nekem eleve kell legalább 1 óra, mire magamhoz térek, és félkómásan semmi erőm, kedvem nekiállni valami sütős-főzős-keverős reggelinek. Na nincs az az isten... néha már az is megterhelő, hogy a kenyeret meg kell vajazni. Ilyenkor senki meg nem mondaná, mennyire imádok a konyhában szorgoskodni. A müzli-szendvics-péksüti változatokban viszont verhetetlen vagyok, vagyis voltam... legyőzött ez a recept. Mert annyira, de annyira finom, és mégis meleg, és iszonyatosan illatos, és ami a legjobb, nem igényel sokkal több teendőt, mint egy szendvics összeállítása. Tehát nálam jött, látott és legyőzött. Szerencsére...

hozzávalók / 1 adag

  • 2-3 szelet szikkadt kenyér
  • vaj
  • 1 tojás
  • 1-2 dl tej
  • 1 cs vaníliás cukor/ 1 mk vanília kivonat
  • 2 ek cukor
  • 1 mk fahéj

ajánlat

Mehet bele még szerecsendió, szegfűszeg, bármilyen fűszer, ami illene egy édes süteményhez is. 

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tejtermékből, maradék tojásból
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

francia pirítós, édes francia pirítós, pirítós reggeli, fahéjas pirítós, édes reggeli, gyors pirítós
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást feltörjük egy szélesebb tálba, hozzáöntjük a tejet, majd kézi habverővel elkezdjük kevergetni. Belerakjuk a cukrot, vaníliás cukrot, fahéjat, és tovább keverjük.
  2. Egy forró serpenyőbe vajat olvasztunk.
  3. A kenyereket egyesével a tojásos masszába mártjuk, majd megvárjuk, míg jól megszívják magukat. Ezután a forró, vajas serpenyőbe rakjuk őket, és pár perc alatt mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.
  4. Tejszínhabbal, gyümölccsel, juharsziruppal vagy lekvárral még melegen tálaljuk.
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 8 867
elküldve: 2
receptkönyben: 78
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

dorcus89

Mióta szakács: 2012.06.27.
71 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Ne hagyd, hogy megbarnuljon!
Ne hagyd, hogy megbarnuljon!
Mitől barnulnak meg a gyümölcsök, zöldségek, veszítenek-e tápanyagaikból, és hogyan lehet megállítani az oxidációt?
Spájzolj be zöldfűszereket télire!
Spájzolj be zöldfűszereket télire!
Hogy hogyan? Erre számtalan lehetőséged van. Segítünk eligazodni, hogy megtalálhasd a neked legmegfelelőbb módszert.
Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Nemsokára eljön a nap, hogy hiába keressük a piacon az ízes, lédús paradicsomokat, csak melegházi nevelésű társaikkal találkozunk. Főzzünk az utolsó adagból finomakat!