Francia pirítós recept

Francia pirítós
Francia pirítós
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én nem tagadom, de szerintem én vagyok a világ leglustább szakácsa reggelente. Nekem eleve kell legalább 1 óra, mire magamhoz térek, és félkómásan semmi erőm, kedvem nekiállni valami sütős-főzős-keverős reggelinek. Na nincs az az isten... néha már az is megterhelő, hogy a kenyeret meg kell vajazni. Ilyenkor senki meg nem mondaná, mennyire imádok a konyhában szorgoskodni. A müzli-szendvics-péksüti változatokban viszont verhetetlen vagyok, vagyis voltam... legyőzött ez a recept. Mert annyira, de annyira finom, és mégis meleg, és iszonyatosan illatos, és ami a legjobb, nem igényel sokkal több teendőt, mint egy szendvics összeállítása. Tehát nálam jött, látott és legyőzött. Szerencsére...

hozzávalók / 1 adag

  • 2-3 szelet szikkadt kenyér
  • vaj
  • 1 tojás
  • 1-2 dl tej
  • 1 cs vaníliás cukor/ 1 mk vanília kivonat
  • 2 ek cukor
  • 1 mk fahéj

ajánlat

Mehet bele még szerecsendió, szegfűszeg, bármilyen fűszer, ami illene egy édes süteményhez is. 

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tejtermékből, maradék tojásból
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

francia pirítós, édes francia pirítós, pirítós reggeli, fahéjas pirítós, édes reggeli, gyors pirítós
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást feltörjük egy szélesebb tálba, hozzáöntjük a tejet, majd kézi habverővel elkezdjük kevergetni. Belerakjuk a cukrot, vaníliás cukrot, fahéjat, és tovább keverjük.
  2. Egy forró serpenyőbe vajat olvasztunk.
  3. A kenyereket egyesével a tojásos masszába mártjuk, majd megvárjuk, míg jól megszívják magukat. Ezután a forró, vajas serpenyőbe rakjuk őket, és pár perc alatt mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.
  4. Tejszínhabbal, gyümölccsel, juharsziruppal vagy lekvárral még melegen tálaljuk.
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 9 332
elküldve: 2
receptkönyben: 80
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

dorcus89

Mióta szakács: 2012.06.27.
71 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

20+1 rémisztő, de finom étel Halloweenre
20+1 rémisztő, de finom étel Halloweenre
Nemcsak a kreatív ételművészek, hanem már te is készíthetsz szellemes ötletekből gyúrt ételeket Halloweenre. Rémisztőek, de állítólag annál finomabbak. Mutatjuk a legjobbakat!
Harmadszor is Együnk Egymásért!
Harmadszor is Együnk Egymásért!
A Magyar Élelmiszerbank Egyesület idén októberben harmadjára szervezi meg Adománygyűjtő Akcióját az Élelmezési Világnap kapcsán. Még ezen a héten várják az adományokat! (x)
Ez történik, ha fémet raksz a mikróba
Ez történik, ha fémet raksz a mikróba
Gyerekként az ember minden olyat kipróbálna, amit a szülők szigorúan megtiltanak. Ilyen például egy villa berakása a mikróba. De vajon mi történik, ha tényleg berakjuk?