Francia pirítós recept

Francia pirítós
Francia pirítós
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én nem tagadom, de szerintem én vagyok a világ leglustább szakácsa reggelente. Nekem eleve kell legalább 1 óra, mire magamhoz térek, és félkómásan semmi erőm, kedvem nekiállni valami sütős-főzős-keverős reggelinek. Na nincs az az isten... néha már az is megterhelő, hogy a kenyeret meg kell vajazni. Ilyenkor senki meg nem mondaná, mennyire imádok a konyhában szorgoskodni. A müzli-szendvics-péksüti változatokban viszont verhetetlen vagyok, vagyis voltam... legyőzött ez a recept. Mert annyira, de annyira finom, és mégis meleg, és iszonyatosan illatos, és ami a legjobb, nem igényel sokkal több teendőt, mint egy szendvics összeállítása. Tehát nálam jött, látott és legyőzött. Szerencsére...

hozzávalók / 1 adag

  • 2-3 szelet szikkadt kenyér
  • vaj
  • 1 tojás
  • 1-2 dl tej
  • 1 cs vaníliás cukor/ 1 mk vanília kivonat
  • 2 ek cukor
  • 1 mk fahéj

ezt olvastad már?

ajánlat

Mehet bele még szerecsendió, szegfűszeg, bármilyen fűszer, ami illene egy édes süteményhez is. 

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tejtermékből, maradék tojásból
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

francia pirítós, édes francia pirítós, pirítós reggeli, fahéjas pirítós, édes reggeli, gyors pirítós
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást feltörjük egy szélesebb tálba, hozzáöntjük a tejet, majd kézi habverővel elkezdjük kevergetni. Belerakjuk a cukrot, vaníliás cukrot, fahéjat, és tovább keverjük.
  2. Egy forró serpenyőbe vajat olvasztunk.
  3. A kenyereket egyesével a tojásos masszába mártjuk, majd megvárjuk, míg jól megszívják magukat. Ezután a forró, vajas serpenyőbe rakjuk őket, és pár perc alatt mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.
  4. Tejszínhabbal, gyümölccsel, juharsziruppal vagy lekvárral még melegen tálaljuk.
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 9 230
elküldve: 2
receptkönyben: 80
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

dorcus89

Mióta szakács: 2012.06.27.
71 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

17 trükk, ami megváltoztatja az életed!
17 trükk, ami megváltoztatja az életed!
Ha nem is változtatja meg, de hogy megkönnyíti, az egyszer biztos. Következzenek a pofonegyszerű, azonban annál hasznosabb praktikák!
Almavaj, ami nem vaj
Almavaj, ami nem vaj
Almavajnak hívják, de mégsem vaj, mi az? Nem találós kérdés, pusztán egy jó magyar elnevezés hiánya.